Va rog poate sa imi spuna si mie cineva ce inseamna termenii" Cumparatorul are drept de iesire la sosea prin pamantul meu al vanzatorului" Citat dintr-un c-v din anul 1955 incheiat de o judecatorie.
Rapuns primit din partea unui notar" Vanzatorul se obliga, prin acest c-v sa asigure cumparatorului cale de acces prin pamantul sau, fara a afecta suprafata cumparata. Latimea trebuie sa fie minimum 3.5 mtr, astfel incat cumparatorul sa aiba acces cu tractorul. masina de pompieri etc.la proprietatea sa. Codul civil nu prevede largimea caii de acces dar in toate procesel instanta a acordat intre 3.5 si 4.0 mtr.Conform HOTĂRÂRE nr.525 din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, rep in M.Of. nr. 856/27 noi. 2002, latimea drumului de servitute trebuie sa fie minimum 3.5 mtr"
Sa ignoram tot ce a fost inainte( ce am scris mai sus). nu are rost sa "dezgrop mortii acuma" dar, eu daca nu am acte pe calea de acces, acest vecin ma poate inchide cum vrea el.
Aceasta cale de acces, a avut din anul 1955 si pina in 2008, cand veciinul a inceput sa trasesze hotarele, 3.8 mtr pe toata lungme- lucru care se poate determina si de pe harta topografice din 1963,1972. cand cer sa se masoare dimensiunile pe harta., instanta expert topografic.
Am acceptat de doua ori acest lucru , s-a stabilit hotarele dintre proprietati, dar nu a fost proces de granituire.
Eu am de recuperat de la acest "procesoman " peste 2500 ron, numai cheltuieli de judecata, nu ma i spun de cheltuielile ptr executorii judecatoresti. iar er el are deja 75 ani.
Intrebare, ""daca nu am acte pe cale de acces, vecinul poate inchide calea de acces? Pina in anuVa multumescl 2008 intram cu vitanja mare(10t) fara probleme acuma abia intru cu masina de 2 tone.