avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara - mama in strainatate, tatal in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara - mama in strainatate, tatal in Romania.

Buna ziua,

Cu deosebit respect am si eu o intrebare:
Cum si unde poate fi contestata o decizie a unui Tribunal din Franta care a stabilit marirea pensiei alimentare a copilului (aflat cu mama lui in Franta) de la cuantumul stabilit de Judecatoria din Romania ~25% din venitul minim pe economie si care a fost platita lunar, la o suma echivalenta in procentaj dar a unui salariu de acolo (aprox. 400 Euro pensia). Mentionez ca am primit doi ani la rand citatie pentru un proces pe rol pentru aceasta cerinta, am trimis Intampinare si acte care atesta ca nu am venituri lunare, ca sunt somer, etc... toate acestea in limba romana, si cu toate acestea s-a dat o sentinta care doar ce am primit-o cu stabilirea pensiei la 400 Euro. Un sfat sau o mana de ajutor mi-ar fi de mare folos tinand cont ca mai am inca timp sa depun o Contestatie, numai ca nu imi pot permite sa merg in Franta pentru acest lucru. Cum sa procedez?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabi_16 , utilizator 11:39, 12 Aprilie 2016
Hotărârea instantei franceze nu se poate contesta decât în Franța.
le-ati trimis in lb romana ca aparare in proces in Franta ?
Buna dimineata,

Da, din pacate, eu am primit toate hartiile de acolo timp de doi ani in limba franceza motiv pentru care a trebuit sa le traduc, si atunci (recunosc vina) eu le-am raspuns in romana cu gandul ca si ei pot face acelasi lucru. Din pacate ieri am aflat ca trebuiesc trimise DOAR in limba franceza iar toate actele trimise trebuiesc si ele traduse si apostilate :( . Acum nu imi ramane decat sa incerc sa repar greseala, dar cum???

Cu respect!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Hotărârea instantei franceze nu se poate contesta decât în Franța.


Multumesc domnul avocat!
Sunteți cetățean român, vorbitor de limba română, supus numai legilor românești, și aveți o decizie judecătorească a instanței competentă teritorial. Respectați decizia românească.
România are ca monedă LEUL, nu EURO. Ca cetățean român nu puteți fi judecat după legile altui stat în speța din cauză, decât dacă ați fi locuit în Franța ȘI AȚI FI FOST CITAT PE TERITORIUL LOR.
Nu sunteți obligat să fiți vorbitor de limbă franceză și nici să cunoașteți legile francezilor.
Este aberant ce spuneți, așa ne-am putea trezi oricare dintre noi chemați în judecată prin Mongolia, Statul Islamic.......! Nu se poate așa ceva, și nici nu vă faceți probleme.
Este ilegală și NECONSTITUȚIONALĂ pe teritoriul României acea decizie franceză, iar fiind ilegală și neconstituțională, nu poate fi executată, de vreme ce deja executați o sentință competentă teritorial. Vă puteți adresa Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituțională, spre a fi declarată ȘI OFICIAL neconstituțională pe teritoriul României.
`
STATUL ROMÂN, ESTE OBLIGAT SĂ-ȘI APERE CETĂȚENII DE ABUZURILE ALTOR STATE`!!
Art. 13 din Constituția României – Limba oficială:
(1) "În România, limba oficială este limba română".
`
Numai și pentru ca ați fost citat în limba franceză este neconstituțional. S-a încălcat art. 13 din Constituția României, plus art. 2 alin. 1, și art. 3 alin. 1;
`
Art. 2 – Suveranitatea:
(1) "Suveranitatea naţională aparţine poporului român".

Art. 3 – Teritoriul:
(1) "Teritoriul României este inalienabil".
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
ContSters379576, utilizator

Alte discuții în legătură

Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Retinere copil in franta de catre tata, fara sa aiba custodie CiucleaFelicia42 CiucleaFelicia42 Buna ziua, am nevoie de un sfat. Copilul meu pleaca de cativa ani in fiecare vacanta cu tatal lui francez in Fr, la sotia acestuia si se intorc, tata si fiu, ... (vezi toată discuția)
Divor strainatate dragganu dragganu buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)