avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu pensie alimentara si cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu pensie alimentara si cheltuieli de executare - limita maxima

Buna ziua, intampin urmatoarea situatie si am nevoie de un sfat in materie. Unui angajat al societatii unde lucrez i-a fost instituita o poprire pe salariu ca urmare a unui divort si titlul executoriu - hotararea emisa de instanta de a plati pensie alimentara la valoarea de 25% din venitul net. Pe langa aceasta dispozitie, instanta a solicitat si achitarea pensiei restante de la data depunerii cererii de divort pana la data ramanerii definitive a sentintei, cheltuielilor de judecata. Ulterior, executorul judecatoresc a venit cu noi cheltuieli - onorariu executor, onorariu expert contabil, cheltuieli de executare. Avand in vedere toate aceste aspecte, executorul imi solicita sa procedez la poprirea venitului pana la limita admisa de lege, respectiv 50% din venit, considerand ca sunt 2 titluri: pensia alimentara si cheltuielile celelalte-pensia restanta, cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare.
Eu considera ca trebuie poprita valoarea de 1/3 din salariu, nefiind mai multe urmariri, ci una singura formata in baza titlului executoriu - hotarare judecatoreasca.
Ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:19, 8 Aprilie 2016
Eu consider că niciunul nu are dreptate. Este adevărat că executorul nu are dreptate, dar nici dumneavoastă nu aveți.

Nu sunt mai multe urmăriri silite, decât dacâ sunt 2 dosare de executare diferite, una pe sumele cheltuielile de judecată și alta pe pensia de întreținere.

Se va pune poprire pe 1/2 pentru că legea spune că se va pune pe maxim 1/3 pentru o singură urmărire silită cu excepția popririi pentru pensia de întreținere sau alocații pentru minor, situație în care limita este de 1/2.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Procent poprire venituri Stoica Nicoleta Stoica Nicoleta Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Problema este ca tatal copiilor mei este pensionar si are de platit pensie de intretinere curenta ... (vezi toată discuția)