Buna ziua, intampin urmatoarea situatie si am nevoie de un sfat in materie. Unui angajat al societatii unde lucrez i-a fost instituita o poprire pe salariu ca urmare a unui divort si titlul executoriu - hotararea emisa de instanta de a plati pensie alimentara la valoarea de 25% din venitul net. Pe langa aceasta dispozitie, instanta a solicitat si achitarea pensiei restante de la data depunerii cererii de divort pana la data ramanerii definitive a sentintei, cheltuielilor de judecata. Ulterior, executorul judecatoresc a venit cu noi cheltuieli - onorariu executor, onorariu expert contabil, cheltuieli de executare. Avand in vedere toate aceste aspecte, executorul imi solicita sa procedez la poprirea venitului pana la limita admisa de lege, respectiv 50% din venit, considerand ca sunt 2 titluri: pensia alimentara si cheltuielile celelalte-pensia restanta, cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare.
Eu considera ca trebuie poprita valoarea de 1/3 din salariu, nefiind mai multe urmariri, ci una singura formata in baza titlului executoriu - hotarare judecatoreasca.
Ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc
Eu consider că niciunul nu are dreptate. Este adevărat că executorul nu are dreptate, dar nici dumneavoastă nu aveți.
Nu sunt mai multe urmăriri silite, decât dacâ sunt 2 dosare de executare diferite, una pe sumele cheltuielile de judecată și alta pe pensia de întreținere.
Se va pune poprire pe 1/2 pentru că legea spune că se va pune pe maxim 1/3 pentru o singură urmărire silită cu excepția popririi pentru pensia de întreținere sau alocații pentru minor, situație în care limita este de 1/2.