Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Problema este ca tatal copiilor mei este pensionar si are de platit pensie de intretinere curenta plus o datorie pentru un an cand nu a platit copiilor nimic. Am facut dosar la executor, dar nu i se opreste jumatate din venituri. Casa de pensii spune ca executorul trebuie sa spuna suma, iar executorul spune ca cei de la Casa de Pensii trebuie sa stabileasca cei 50% din venit.In dosarul facut de executor este trecuta suma totala pe care o are ca datorie. Ce argumente legale pot aduce celor de la Casa de Pensii ca sa faca poprirea corecta? Cand am mai avut aceeasi problema raspunsul a fost : " Referitor la instituirea popririi pe pensie va informam ca, potrivit art 623 din Noul Cod de Procedura Civila, executarea silita a oricarui titlu executoriu
se realizeaza numai de catre executorul judecatoresc. In concluzie, numai executorul judecatoresc dispune si va trimite poprirea catre CJP Prahova".
Mentionez ca este vorba de doi copii.
Multumesc!
Conform art.729(1)a) NCPC ptr.sumele datorate cu titlu de obligatiile de intretinere sau alocatie ptr.copii se poate urmari pana la jumatate din venitul lunar net..
Dar cei de la casa de pensii stiu venitul net din fiecare luna. Nu ar trebui sa opreasca pensia curenta si dupa aceea diferenta pana la 50%? Aici imi este mie neclar.
Multumesc!
Posibilitate poprire
asaofi
Buna ziua,
1.In cazul in care un salariat plateste curent lunar 50% din salariul net ca obligatie de intretinere fixata de instanta ptr cei 3 copii minori, ... (vezi toată discuția)