avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie insotitor

Buna ziua! Sunt mama unui copil cu handicap grav (pana anul acesta a avut grad accentuat), iar in urma reevaluarii la Comisia pentru minori, i s-a acordat gradul unu cu drept de insotitor. Mentionez ca, eu sunt in concediu crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani, in cuantum de 450 lei. Intrebarea mea este urmatoarea: pe cine pot numi din familie sa ridice indemnizatia de insotitor, deoarece eu nu vreau sa renunt la indemnizatia crestere copil? Sotul meu nu este in tara, poate fi numit, daca eu am procura generala, sa-l reprezint in orice inseamna acte, etc.? Aceasta "indemnizatie de insotitor" poate fi considerata venit impozabil pentru persoana care o incaseaza? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 11:45, 9 Aprilie 2016
Indemnizația de însoțitor nu este venit impozabil. Este un ajutor bănesc dat persoanei minore cu handicap, iar acești bani trebuie justificați anual la Autoritatea Tutelară că au fost folosiți în beneficiul persoanei minore cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii acordate copiilor cu dizabilitati valeria-aurelia valeria-aurelia Buna ziua.Am o fetita cu un hadicap grav in varsta de 4 ani,eu beneficiez de indemnizatia de la 3 la 7 ani.Intrebarea mea este daca se mai poate beneficia si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil silviu7925 silviu7925 Ma numesc mitran silviu si am o fetita in varsta de 2 ani si 8 luni.Fetita este diagnosticata cu paralizie cerebrala , tetrapareza spastica avand certificat de ... (vezi toată discuția)