avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajat

Am o angajată care înainte sa intre în Concediu prenatal a stat în Concedii medicale repetate legate intre ele. În perioada când se afla în prenatal societatea și a suspendat activitatea. Ulterior după ce a născut, a intrat soțul ei în Concediu de creștere și îngrijire copil. Copilul s a născut în luna ianuarie.
La acest moment societatea are în continuare activitatea suspendată. O pot concedia respectiv sa pot opera concedierea în REVISAL? Cu ce articol?
Menționez ca în perioada când s a aflat în medical și prenatal am avizat-o sa se prezinte pentru a preda gestiunea, a participa la inventar și pentru a i se pune la dispoziție acte necesare pentru concediu îngrijire copil. Nu s-a prezentat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 10 Aprilie 2016
1. Despre care luna ianuraie este vorba si care este durata CCC pentru care a optat?

2. Codul Muncii interzice concedierea pe durata CCC, exceptie facand situatiile prevazute de lege. In acest sens , avem :
art.60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

OUG 111.2010 prevede :
....
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
.....
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

3. Cand s-a suspendat activitatea societatii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal POPMARIA10_M POPMARIA10_M daca sunt in concediu prenatal ,si la locul de munca se fac concedieri si se organizeaza un examen.Eu daca nu m-a prezint la examen ,m-a pot concedia? va ... (vezi toată discuția)
Detalii concediu paternal si concediu crestere copil andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Stiu ca era in discutie modificarea legii referitoare la concediul paternal. Imi puteti spune va rog cate zile de concediu sunt acordate tatalui ... (vezi toată discuția)