avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Laptop + licenta Windows + Office 365
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Laptop + licenta Windows + Office 365

Buna,

Sunt in curs de deschidere a unei microintreprinderi si pana am documentele gata, vreau sa imi achizitionez un laptop.
Este posibil sa il cumpar acum cu tot cu licenta Windows+ OEM + Office 365 pe persoana fizica si apoi sa fac un contract de comodat intre mine si firma si sa se aplice apoi licentele pe firma?
Mentionez ca nu ma intereseaza sa includ ca si cheltuiala pe firma, vreau doar sa se aplice licentele pe firma.
De asemenea, de ce alte licente din punct de vedere tehnic voi avea nevoie pentru a nu avea probleme la un control?
Voi folosi un sg laptop si activitatea este una de recrutare.

Multumesc mult.
MonicaElena4 a scris:

Este posibil sa il cumpar acum cu tot cu licenta Windows+ OEM + Office 365 pe persoana fizica si apoi sa fac un contract de comodat intre mine si firma si sa se aplice apoi licentele pe firma?

In calitate de utilizator al licentei nu puteti transmite dreptul de folosinta al acestora decat cu acordul furnizorului, ceea ce in fapt nu se va intampla niciodata. Cu alte cuvinte contractul de comodat este valabil intre parti (dvs. si firma), dar nu poate fi opozabil furnizorului de soft si deci automat la un control firma va raspunde ca si atunci cand foloseste softul fara licenta.
Va dati si dvs. seama ca solutia la care v-ati gandit este o smecherie de doi lei.
Alte licente necesare, sunt pentru toate acele programe folosite care necesita licenta (nu stim noi ce folositi dvs.).
Nu am mai auzit de controale d-astea de prin 2011, dar mai stii, tot ce e posibil.
Da, multumesc, sunt o "smechera" care vrea sa fie corecta. :))
La aceasta "smecherie de doi bani" m-am gandit ca fiind o posibila solutie pentru ca nu gasesc efectiv informatii concrete despre cum ar trebui sa procedez.
Am in continuare dilema: Daca voi achizitiona laptop + licenta Windows pe persoana fizica, este o varianta sa fac contract de comodat doar pe laptop si sa cumpar o alta licenta Windows pe firma?
Am nevoie de laptop inainte, pentru ca altfel le-as lua pe toate cate am nevoie dupa ce am firma infiintata.

(Licenta Office iese din schema intrebarii, pentru ca o voi lua-o dupa ce am firma infiintata, pentru ca am nevoie de un anumit pachet Business.)

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
MonicaElena4, utilizator
MonicaElena4 a scris:

... pentru ca nu gasesc efectiv informatii concrete despre cum ar trebui sa procedez.

Simplu, luati laptop si licente pe firma si cu asta basta, pana la urma afacerea care o dezvoltati trebuie sa va asigure macar cheltuielile astea. Nu-i asa? Altfel ce afacere-i aia?
:)))) Cred ca intrebarea mea este totusi de competanta unor oameni tehnici. :)
Am citit ca sunt anumite coduri seriale Windows pe care le pot schimba atunci cand trec la licenta pe firma.
Multumesc pentru implicare.
Voi gasi o solutie la tehnic si cu siguranta voi rezolva.
Daca va mai fi cineva in aceasta situatie, imi poate scrie si pana atunci, voi avea si rapunsul.
O zi frumoasa.
Ne spui si noua ce solutie ai ales pana la urma? Sunt in aceasti situatie. Merci!

Alte discuții în legătură

Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Licenta windows la pfa vma_RR vma_RR Buna ziua, Mi-am facut un PFA consultanta IT si voi folosi laptop-ul care il am cumparat mai demult pe persoana fizica. Pentru asta am facut un contract de ... (vezi toată discuția)
Licente software agentie publicitate? tiroid tiroid Buna ziua, De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time. Recent ne-am mutat cu biroul intr-o ... (vezi toată discuția)