avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Laptop + licenta Windows + Office 365
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Laptop + licenta Windows + Office 365

Buna,

Sunt in curs de deschidere a unei microintreprinderi si pana am documentele gata, vreau sa imi achizitionez un laptop.
Este posibil sa il cumpar acum cu tot cu licenta Windows+ OEM + Office 365 pe persoana fizica si apoi sa fac un contract de comodat intre mine si firma si sa se aplice apoi licentele pe firma?
Mentionez ca nu ma intereseaza sa includ ca si cheltuiala pe firma, vreau doar sa se aplice licentele pe firma.
De asemenea, de ce alte licente din punct de vedere tehnic voi avea nevoie pentru a nu avea probleme la un control?
Voi folosi un sg laptop si activitatea este una de recrutare.

Multumesc mult.
uite o solutie la indemana, chiar daca nu foarte tehnica.
1. persoanele fizice se pot misca mai simplu prin jungla IT, prin urmare pot cumpara o licenta legala online din strainatate, cu cca 10 usd. se primeste link de download si cheie de activare. se pot achizitiona si alte softuri in aceleasi conditii. verificat de mine pe 3 calculatoare. avantajul persoanelor fizice e ca ele nu sunt obligate sa pastreze documentele.
2. persoanele juridice au nevoie de factura pe care sa scrie clar seria softului. de preferat licenta retail. iar licenta cea noua se incarca peste cea veche.
3. cat despre controale, am suportat unul in 2016, la o firma cu vreo 250 PC-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Licenta windows la pfa vma_RR vma_RR Buna ziua, Mi-am facut un PFA consultanta IT si voi folosi laptop-ul care il am cumparat mai demult pe persoana fizica. Pentru asta am facut un contract de ... (vezi toată discuția)
Licente software agentie publicitate? tiroid tiroid Buna ziua, De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time. Recent ne-am mutat cu biroul intr-o ... (vezi toată discuția)