Bună ziua!
Am următoarea problemă. În organizaşia noastră există 3 sindicate. Toate sunt reprezentative prin mandat dat de Federaţia la care sunt afiliate. Săptămâna trecută un sindicat a depus invitaţie pentru inceperea negocierii CCM, deoarece angajatorul nu a avut iniţiativa. La 2 zile după dpunerea invitatiei un sindicat zice că are un nr de 50%+1 din salariati si prin urmare celelalte 2 sindicate nu mai pot negocia.
Intrebarea este- se poate ca marti la prima sedinta, respectivul sindicat neavand inca o hotarare judecatoreasca, sa ramana singur in negocieri?
Bună ziua!
Azi a avut loc prima ședință de negociere a ccm. Azi am depus dovada reprezentativității( mandat de la federația sindicală), dar ședința a fost amânată până celalalt sindicat va aduce hotărârea judecătorescă( adică vreo 15-20 zile). Întrebare este - mai pot fi da afară de la negociere, are vreun efect hotărârea judecătorească?
Eu cred există o tendință de favorizare.
Legea nu reglementeaza o astfel de situatie , insa in opinia mea, nu mai puteti fi dat afara de la negocieri intrucat dovada reprezentativitatii trebuia depusa pana la prima şedinţă de negociere.
Sunt de acord cu dvs ca este o tendință de favorizare.
Negociere ccm
daniela-claudia
Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)