avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recostruirea gardului la strada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recostruirea gardului la strada

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati: sunt in umatoarea situatie: suntem 4 familii intr-o casa care a fost nationalizata.
Am cumparat apartamentul de la Icral (stat) si curtea este comuna. Nu apare trecuta in acte la nicio familie.
Acum ceva vreme datorita unor lucrari de inlocuire a tevilor de apa s-au sapat niste transee in curte, s-a daramat gardul dinspre strada.
Din cele 4 familii , 3 suntem de acord sa reconstruim gardul. Vecinul cu nr 4 nu este de acord.
Ce putem face in cazul de fata?

Va multumesc pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 17:14, 10 August 2009
Puteti repara gardul ,pentru ca practic toata lumea vrea acst lucru si nu puteti sta fara gard.
Chiar daca 1 vecin nu este de acord?
Cata vreme faceti reparatia din propriul buzunar nu vad care este problema.
Ar fi o problema daca i-ati cere suma de bani aferenta cotei de 1/4 din cheltuieli, situatie in care omul se va opune deoarece sunt sigur ca motivul material sta la baza refuzului sau!
B-)
Da, din pacate asa este.
Dar nu este corect sa platim noi restul si pentru el.:">
Sunt sigura ca ne va face reclamatii peste tot - fiind gard din beton trebuie autorizatie de constructie...
De 40 de ani este ,,Gigi contra" si asa o sa si moara...are 90 de ani si face numai ce vrea el in curte.
Este devastata, arata ca o ruina, a carat toate gunoaiele posibile in curte, ne-a adus in pragul disperarii.
Vorba blanda mult aduce! Aplicati acest principiu si in cazul domnului respectiv!
Mai bine suportati cota respectiva si faceti gardul si ii si spuneti ca nu il costa nimic , decat sa pierdeti timpul achitand amenzi sau avand controale zilnice de la disciplina in constructii!:DOricum nu il veti putea obliga sa plateasca partea lui decat daca il dati in judecata ! Are rost?
Cu gunoaiele este simplu...chemati intr-o seara cand doarme o bena de ridicat gunoi , platiti taxa de 250 ron si incarcati tot ce gasiti in curte in ea. Dimineata nu are decat sa scurme in pamant sa le gaseasca!B-)
Fiti inteligenti ca tara geme de prosti!=D>

Alte discuții în legătură

Vecinul meu Met1 Met1 Buna ziua,revin cu o problema cu care ma confrunt si sper ca pe aceasta cale sa ma puteti indruma. Locuiesc la sat ,unde curtea din fata casei mele se termina ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi menajer arianaferseta arianaferseta Buna ziua. Locuiesc la casa, iar in vecini este un teren privat pe care s-a construit in bloc cu 7 etaje. Acum amplaseaza ghena de gunoi a blocului langa ... (vezi toată discuția)
Posesie abuziva de teren anca49 anca49 Buna ziua, am nevoie de un sfat autorizat. Locuiesc in orasul Sinaia, si am o locuinta propietate personala. La adresa unde locuiesc santem 3 familii cu acces ... (vezi toată discuția)