Buna ziua,revin cu o problema cu care ma confrunt si sper ca pe aceasta cale sa ma puteti indruma. Locuiesc la sat ,unde curtea din fata casei mele se termina in spatele casei vecinului meu.(despre vecinul meu va pot spune ca nu este proprietar al acestiu imobil mama dansului probabil a fost,aceasta fiind decedata de mult timp succesiunea nefacandu se)Ramanand singur dansu are in jur de 45- 50 de ani ,nu a avut grija de casa aceasta degradandu -se .Totul a inceput cu o singura tigla care s a desprins si apa a intrat prin pod (casa fiind de pamant))De aici a inceput incet incet surparea zidurilor si a jumatate de acoperis .Bineinteles eu nu am ramas neafectata ziduri masive de pamant au cazut la mine in curte grinzi ,tigle.Mentionez ca de la spatele casei lui si pana la intrarea mea la casa sunt 4-5m.Am vorbit cu vecinul meu sa vina sa si care pamantul si ce a picat dar in zadar,dupa multe zile de asteptare am carat eu pamantul (si a fost destul de greu acesti bulgari imensi vechi de zeci de ani sparti si bagati in roaba apoi carati)Acum a inceput sa se surupe si ce a mai ramas impreuna cu fatada care este la strada fiind un pericol si pentru trecatori.Am facut o sesizare in scris la primarie insa nu au facut nimic.Mie mi e frica foarte frica de aceasta jumatate cand o sa se prabuseasca ma plimb cu grija prin curte ,pe langa asta mi va distruge gardul de la strada .Vreau sa fac gard intre mine si el insa nu pot fiinca risc sa mi rupa gardul restul de casa cand se va prabusi.I ntrebarea mea este daca primaria are dreptul de a demola controlat cat de cat ce a mai ramas avand in vedere ca este un risc major atat pentru familia mea cat si pentru trecatori.va multumesc anticipat.
Nu cunosc legislația în domeniul construcțiilor,dar va pot garanta ca nu se va implica cu nimic primaria .mai ales la sate unde se cunosc toti,primarul are nevoie de voturi.Puteti face sesizări în scris la primărie,prefectura pt a încerca sa i urniți putin.