avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minor din tara

Buna seara.
Am un copil in varsta de 2 ani. Sunt divortata ,am obtinut custudia comuna si copilul are domiciliul la mine. De un an insist sa imi semneze procura sa pot pleca cu copilul din tara. Ce as putea face sa il "oblig" sa semneze?
Referitor la noua lege, ca se poate pleca cu acordul unui singur parinte, care sunt conditiile de indeplinit?
Nu îl puteți obliga, dar va puteti adresa instantei sa cereți ca aceasta sa suplinească acordul tatălui.
Nu avem o noua lege care sa prevadă ce ziceți dvs.
E necesar acordul numai al unui părinte când numai un parinte exercita autoritatea parinteasca.
Este necesara o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui, pentru parasirea tarii, specificand locatia unde va veti deplasa, cat si pentru eliberarea pasaportului pentru minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Calatoria copilului in starinatate Oana si alexis Oana si alexis Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna florentaseby florentaseby buna ziua.se poate sa ma ajute cineva in legatura cu situatia in care sunt?am divortat de sotul meu,am un copil de 3 ani si conform hotararii e custodia comuna ... (vezi toată discuția)