avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie militara

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu recalcularea pensiilor. Am varsta de 46 ani, am lucrat ca politist 14 ani si 7 luni, stagiul total de cotizare realizat 28 ani, din care 23 ani ordine publica( 14 ani si 5 luni conditii speciale de munca),sunt pensionar de invaliditate gr.3 din luna iunie 2011. Inainte de trimiterea la casa de pensii a celor 6 luni alese ca baza de calcul, pot opta pentru o pensie anticipata partial sau voi continua sa fiu pensionar de invaliditate avand pensie militara? In prima situatie trebuie sa solicit in scris acest lucru sau din oficiu se va efectua? Daca voi ramane cu pensia de invaliditate, exista anumite penalitati dupa recalculare? In legatura cu alegerea perioadei pentru recalculare precizez ca, cei de la financiar mi-au trimis situatia cu veniturile lunare realizate, astfel ca nu stiu daca sa aleg perioada cand am avut cele mai mari venituri lunare sau altele, de aceea va rog sa-mi dati unele indicatii. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate la modificare grad de invaliditate DraganFlorin DraganFlorin Sunt pensionar de invaliditate gr. II din anul 2011. La momentul respectiv, aveam stagiul total de cotizare realizat de 19 ani și 3 luni, stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Modalitate de contestare a deciziei de pensionare adela_11 adela_11 Buna ziua, tatal meu a primit astazi decia de pensionare insa a avut un soc la citirea sumei. Astfel cu un total de 46 de ani de vechime in campul muncii, din ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar, gradul de invaliditate 2, stagiul potential virgil64 virgil64 Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare,despre un element de noutate,care a aparut la calcularea unei pensii militare de invaliditate-odata cu ... (vezi toată discuția)