avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta medicala pt angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta medicala pt angajare

Pentru participarea la concursul in vederea ocuparii unui post vacant, unul din concurenti a depus la dosarul de inscriere adeverinta medicala din care reiese ca are mai multe afectiuni si nu este inscris ca este apt de munca. Cum procedam? Daca va promova examenul si nu sanatatea nu i va permite sa si indeplineasca sarcinile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 11 Aprilie 2016
1. Daca vorbim despre sectorul bugetar , atunci conditia este : sa aiba o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate

Prin urmare, cine i-a eliberat adeverinta trebuia sa mentioneze ca este apt de munca pentru functia respectiva.

Consider ca dosarul respectiv poate fi respins sau exista solutia sa i se solicite persoanei ca pana la data concursului sa aduca o alta dev. medicala.

2. Daca va promova examenul si sanatatea nu ii va permite sa-si indeplineasca sarcinile, atunci se poate decide schimbarea locului de munca sau felului muncii ori concedierea acestuia.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functiile contractuale de conducere in administratia locala ginete216 ginete216 este legal ca pentru candidatura la o functie publica contractuala in administratia locala, sa se ceara condiţiile specifice necesare în vederea ... (vezi toată discuția)
Angajare irinel_stan irinel_stan Pentru anagajarea unui paznic in cadrul unei primarii, la concursul de ocupare a postului scos la concurs, este legal sa se ceara o experienta de minim 9 ani ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 - conditii de participare la concurs ptr. postul de conducere contabil sef, in cadrul institutiei publice -asistenta sociala, (vezi toată discuția)