avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Majorarea perioadei de suspendare a permisului de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Majorarea perioadei de suspendare a permisului de conducere

Buna ziua,

va explic pe scurt o situatie ambigua:
- pe 21/01/2016 s-a judecat apelul in lipsa mea impotriva unui proces verbal de contraventie pentru depasirea limitei legale de viteza;
- pe 24/02/2016 am fost instiintat prin posta de hotararea de respingere a apelului;
- pe 10/03/2016, exact 15 zile dupa instiintare, am predat permisul.

Cu toate acestea mi-a fost majorata perioada de suspendare a permisului de conducere cu 30 de zile pentru nerespectarea termenului legal de 15 zile pentru predarea a acestuia.

Va rog sa-mi spuneti daca am gresit sau daca este vorba despre o decizie netemeinica din partea inspectoratului de politie.

Va multumesc!
Termenul de 15 zile curge de la momentul pronunţării hotărârii de către instanţa judecătorească învestită cu soluţionarea apelului.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere Denis.DNX Denis.DNX Doresc să aflu detalii despre situația în care mi-a fost suspendat permisul de conducere. În 02.05.2018 am fost surprins conducând cu peste 50km/h a ... (vezi toată discuția)
Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)