avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inactivitate firma.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inactivitate firma.

Buna ziua!
In cazul in care o societate comerciala a ajuns in inactivitate si are in derulare contracte comerciale nu-si mai poate continua contractele?In sensul in care este nevoita sa emita facturi pentru un contract de inchiriere in calitate de locator!
In situatia in care nu mai poate emite facturi pana la reactivare locatarul are dreptul sa sa ocupe spatiul fara sa plateasca chirie?

multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:37, 10 August 2009
Chiria trebuie platita ,si incaz de inactivitate a firmei ,dar cel mai bine ar fi sa desfiintati firma.
Multumesc!

Si pe ce baza sa plateasca chiria daca sunt in situatia sa nu pot emite facturi?
In conditiile in care locatarul are inca valabil contractul de inchiriere el poate folosi spatiul si poate plati chiria intr-un cont indicat de locator! Se poate incheia un proces verbal prin care sa se specifice faptul ca locatorul nu mai poate emite facturi fiscale si ca se vor emite imediat ce iese din starea de insolventa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de acord cris2279 cris2279 Firma X inchiriaza de la firma Y un apartament; pentru a-l folosi in scopuri de stabilire a sediului social (pentru o alta firma decat X) are nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Inactivitate firma. radu_1974 radu_1974 Buna ziua! Sunt intr-o situatie neplacuta practic depasit, in sensul ca nu gasesc rezolvare. Firma a fost declarata inactiva si in acelasi timp am in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu comercial impexreval impexreval Buna ziua, Doua s.c. au incheiat un contract de inchiriere, in contract este prevazuta o clauza care prevede faptul ca daca dupa expirarea contractului sau ... (vezi toată discuția)