avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit anual gresit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit anual gresit

Pentru casă proprietate privată anul acesta tata a plătit aproape cu 250 de lei mai mult faţă de anul trecut. Am descoperit greşeala şi voi merge să se remedieze situaţia, dar am fost informată de către o colegă, că şi ei au păţit la fel, dar banii nu li s-au returnat. Răspunsul a fost că se va remedia la plata impozitului anul viitor. Adică un funcţionar greşeşte, rămân cu o gaură în bugetul familiei, dar răspunsul este "upps, am greşit"???? Peste câteva ore voi merge să lămuresc situaţia, dar sunt sigură că acesta va fi răspunsul şi în cazul meu. Nu am ce face, trebuie să accept situaţia?
Cel mai recent răspuns: sebestyenrozalia , utilizator 11:22, 14 Aprilie 2016
Puteti sa parcurgeti procedura contencioasa, incepand cu o reclamatie administrativa si apoi o cerere in instanta, insa probabil ca va costa mai mult benzina decat cei 250 lei reclamati. Abuzurile se fac la tot pasul, cei mari ii abuzeaza pe cei mici s.a.m.d.
Mulţumesc pentru răspuns, deci sunt nevoită să accept situaţia. Aveţi dreptate, dacă aceştia sunt paşii de urmat, la final aş ieşi în pierdere.
Nu s-a greşit la calculul impozitului, acesta a fost răspunsul primit. După noul cod fiscal terenul intravilan arabil se calculează la preţ de curte????? Anul trecut am plătit nici 300 de lei pentru casă, curte şi grădină, iar acum 550 de lei, aproape dublu! Nu pot să cred că aşa ceva se poate întâmpla, sunt măriri la impozitul pe casă şi la cel de curte, dar impozitul pe grădină anul trecut am plătit 24 de lei, iar anul acesta 231. Îmi poate cineva spune concret unde este stipulat acest lucru, monitorul în care s-a publicat?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
sebestyenrozalia, utilizator
În legea 227/2015 privind codul fiscal, art 465, alin 2
[ link extern ]
În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii suprafața de până la 400 metri pătrați va fi încadrată și impozitată ca și categorie curți construcții.

De asemenea se impozitează şi suprafeţele de teren ocupate de clădiri :
[ link extern ]
70. (1) Pentru suprafeţele de teren acoperite de o clădire se datorează impozit/taxa pe teren.

Citiți și acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Mulţumesc pentru răspuns. Da, făcând câteva calcule, se ajunge la suma respectivă. Trebuie să fiu bucuroasă, că nu avem o grădină şi mai mare. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)
Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică? SergiuRD SergiuRD Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică, în contextul noului cod fiscal? ... (vezi toată discuția)