avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda Metrou in Budapesta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda Metrou in Budapesta

Buna ziua,

ZIlele trecut am luat o amenda la metrou din Budapesta, avand bilet, dar nevalidandu-l. Intentia noastra nu a fost de frauda, intrucat ne-am cumparat bilete dus-intors (2 calatorii). Am cumparat biletul de la casa, si am urcat in trenul care se afla in statie pe punctul de a pleca. Din neglijenta, nu am validat biletul. Cand am coborat o doamna (artagoasa), a zis fie platim 8000 de forinti pe loc, fie 16000 in 30- de zile. I am zis ca nu e corect si ca nu scrie nicaieri ca trebuie validat biletul intr-o limba de circulatie internationala. Intrebarea e, ce se poate intampla in acest sens, se pot pune propriri pe conturi sau consemn la vama? ce ma sfatuiti sa fac in momentul in care primesc instiintarea acasa? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Brumex , utilizator 14:07, 27 Septembrie 2018
Si eu sunt in acceasi situatie.de 2 saptamani.nu o sa platesc nimic.ma indoirsc ca au vreo putere deoarece din cat am citit metroul din Budapesta este privat nefiind o institutie nu stiu In ceconditii pot da amenzi.
Eu cand am iesit din tara ,la vamă ma dat jos si a zis polițaiul de frontiera ca ce am facut in budapesta ,eu i.am zis nimic,si ca poate mi.a venit acuma ceva amenda ,da totusi au trecut 2 ani ,si acasa nu mi.a venit nici.o scrisoare sau ceva. Ccum ar trebuii sa procedez

Jhn05 a scris:

Si eu sunt in acceasi situatie.de 2 saptamani.nu o sa platesc nimic.ma indoirsc ca au vreo putere deoarece din cat am citit metroul din Budapesta este privat nefiind o institutie nu stiu In ceconditii pot da amenzi.

Unde as pute sa o plătesc?in romania se poate?

Brumex a scris:

Eu cand am iesit din tara ,la vamă ma dat jos si a zis polițaiul de frontiera ca ce am facut in budapesta ,eu i.am zis nimic,si ca poate mi.a venit acuma ceva amenda ,da totusi au trecut 2 ani ,si acasa nu mi.a venit nici.o scrisoare sau ceva. Ccum ar trebuii sa procedez

Jhn05 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
> privare de libertate de catre controlori Diabolik_01 Diabolik_01 Salutare, Am si eu o nelamurire. Un angajat al unei regii de transport (bucuresti, iasi, pitesti, suceava, etc) poate sa retina o alta persoana in ... (vezi toată discuția)