avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este acesta motiv de anulare PV?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este acesta motiv de anulare PV?

buna ziua,

va deranjez cu o intrebare, am gasit adresa Dvs de email pe site-ul amendaro.wordpress.

La data de 10.03.2016 am primit o amenda la Politia Rutiera, in urma careia mi s-a si retinut permisul de conducere. Intrucat nu am semnat procesul verbal, l-am tot asteptat timp de peste o luna. Azi cand am ajuns acasa am gasit in tocul usii PV si o hartie prin care un vecin a semnat ca martor de inmanare/afisare a PV. Ma rog, asta este.

intrebarea este: azi este 12.04.2016.

Nu este lovit de nulitate acest PV ? pentru ca nu mi-a fost adus la cunostiinta in termenul de 30 zile ?

Adica au trecut 33 zile...Pe PV de inmanare/afisare, apare data de azi, 12.04.2016.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 03:20, 13 Aprilie 2016
La cele 30 de zile mai adaugati 30.;)

Termenul in care trebuie comunicate procesele-verbale de contraventie a fost modificat incepand din data de 01.02.2015.

OG 5/2015 pentru modificarea unor termene prevazute de OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

1. La articolul 14, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 14
(1) Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii sanctiunii."

2. La articolul 25, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acesteia."

3. La articolul 26, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult doua luni de la data incheierii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)