avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal

Buna ziua...as avea nevoie mare de ajutor.Situatia mea sta in felul urmatori :luni dimineata am avut accident,singura mea vina fiind faptul ca desi aveam semnul stop,am intrat cu botul masinii in fata acestuia,moment in care soferul unui autoturism care venea intr-o viteza excesiva s-a intimidat a tras tare de volan ,s-a rasturnat cu masina,a rupt un copac si a distrus poarta unei case.Mentionez faptul ca accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale respectiv masina lui distrusa total,copacul si poarta,iar masina mea nu s-a ales nici macar cu o zgarietura.Sub impactul sperieturii (desi masina mea nu avea absolut nimic de unde se deduce faptul ca nu eu am impins o )i-am spus omului ca i dau asigurarea mea si rezolvam pe cale amiabila.Am sunat si la 112, acestia ne au spus ca daca nu sunt victime si rezolvam pe cale amiabila putem parasi locul accidentului.
Si de aici survine problema :desi ne am inteles ca rezolvam problema pe cale amiabila,dupa vreo 2 ore ma suna politia sa merg de urgenta la ei.Soferul cu care desi ne-am inteles ca rezolvam pe cale amiabila,si care mentionez ca nu avea nici macar o zgarietura,fusese la urgenta.De aici politia ne a spus ca nu mai putem rezolva nimic pe cale amiabila din moment ce acesta a fost la spital.Mi-a retinut permisul ,insa nu mi a intocmit nici un proces verbal si nu mi a dat nici o dovada de circulatie,si mi-a spus ca daca nu indeplinesc cerintele soferului respectiv sa i dau si asigurarea si diferenta de bani,imi face dosar penal pt parasirea locului accidentului.
Intrebarea mea e urmatoare cu ce drept imi poate face dosar penal din moment ce accidentul nu s a soldat cu victime?
Astept raspunsuri sunt foarte nelamurita.:sorry:
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
alexa_25, utilizator
Art.75 din OUG 195/2002
Accidentul de circulatie este evenimentul care întruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a) s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel putin un vehicul în miscare;
d) s-a produs ca urmare a încalcarii unei reguli de circulatie.

Evenimentul rutier descris de dvs. constituie accident de circulatie.
Cauza accidentului este neacordarea prioritatii de trecere celuilalt autoturism.
Se poate incadra la culpa comuna daca se demonstreaza ca celalat conducator auto circula cu viteza peste limita legala si daca circula cu viteza legala avea posibilitatea sa evite coliziunea. Acest fapt se poate stabili printr-o expertiza tehnica efectuata in dosarul penal.
ing. Ioan Ciobanu
Daca s-a rasturnat cu masina este putin probabil sa nu fi fost ranit, apreciez ca era necesar sa anuntati politia si sa nu parasiti locul accidentului.
Nu a avut nici macar o zgarietura,am sunat la 112 si ne au spus ca daca ne intelegem pe cale amiabila putem pleca.Omul a acceptat pe cale amiabila,apoi de rea credinta a mers la urgenta,desi nu a avut absolut nici o zgarietura nu stiu daca cei de acolo se complica.
Daca un pacient se prezinta la UPU si declara ca a fost victima unui accident,rutier a unei violente,agresiuni .etc , unitatea medicala ete obligata sa anunte politia.
-la ce suma da bani faceti referire cand spuneti ca agentul de politie v-a recomandat sa ii dati asigurarea si diferenta de bani??
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
Olga Tanasa, Consultant asigurari
1000 de euro costul masinii.Si daca se constata ca nu a avut absolut nici o zgarietura se mai poate vb despre un accident cu victime?

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate MariaNemteanu MariaNemteanu Am si eu o cunostinta care a avut un accident in urmatoarele conditii: -semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac, -masina care ... (vezi toată discuția)