rose_lily a scris:
D-le Mihai Grigore,cu tot respectul,care parte din mesajul meu nu a fost clara? Am hotarare judecatoreasca definitiva prin care R fiul meu imi este incredintat mie,fara drept de vizita . Cand eu am nascut,ca sa intelegeti,dl respectiv nu a fost in tara.Am facut certificatul pe numele meu. Nu am fost casatoriti.Apoi dl a mers la primarie a recunoscut copilul,la o diferenta de 2 zile. Deci baietelul meu are numele de familie al tatalui lui, ci doar la rubrica prenume tata nu apare corect. Pe el il cheama T . ciprian cesar,iar in certificat apare doar T Ciprian. Si am specificat nu este vorba de rubrica nume tata ci prenume tata.Doua lucruri diferite. Nu consider ca este cazul sa faceti presupuneri nefondate. Sau trebuie sa pun copie de pe hotararea judecatoreasca? Este doar o greseala la o rubrica in certificatul de nastere.
Ca sa raspund d-nei Raluca, parintii lui sunt decedati,deci nu am cu cine lua legatura.
Stiu ca este vorba de rectificare pe cale administrativa, insa el ar trebui sa vina la primarie cu buletinul lui.Tocmai aici este problema,refuza sa vina.In aceasta situatie chiar nu exista nici o solutie? Daca nu va veni niciodata,raman asa cu certificatul?
Multumesc inca o data. Si scuze d-le Grigore daca v-am suparat cu ce am postat,dar va rog cititi cu atentie inainte si nu faceti presupuneri daca nu sunteti sigur de ceva.
Toate cele bune!
Eu nu am presupus nimic stimata doamna! Orice persoana care vrea sa se inregistreze la serviciul de stare civila ca parinte al unui copil se prezinta cu ACTUL DE IDENTITATE! Ori , in acest caz este evident ca ori nu a prezentat actul de identitate si a dat doar o parte din nume cu INTENTIE (vedeti ca nu spun rea sau buna) ori cei de la primarie au gresit , situatie in care ar trebui sa aibe o copie xerox dupa actul de identitate al tatalui la baza dosarului in care se afla acel certificat de nastere!
Dumneavoastra insasi conformati ceea ce am spus eu ! CA NU VREA SA SE PREZINTE , DECI A STIUT DIN PRIMUL MOMENT CE FACE ! S-O FI GANDIT EL DE 100 DE ORI INAINTE SI A DECIS SA DEA NUMELE INCOMPLET!!!
Doamna , in caz ca nu stiati , va spun eu : in acel registru se semneaza ! Ori nu puteti sa imi spuneti mie ca omul nu stia cum il cheama! Hahaha....este aberant!!!
Singura solutie pe care o vad si va repet este aceeasi : sa il dati in judecata pentru recunoasterea paternitatii si pentru rectificarea certificatului de nastere(caz in care trebuie sa chemati ca parati si primaria orasului respectiv prin serviciul de stare civila).Practic fiind un alt nume este o alta persoana!!!Deci asta este calea legala!
Si nu am presupus iarasi nimic!
Cu respect stimata doamna!B-)