avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsa prenume tata din cerificat de nastere minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsa prenume tata din cerificat de nastere minor

Buna seara! Dragii mei vin si eu ,din nou ,cu o problema. Din certificatul de nastere al baietelului meu lipseste la rubrica prenume tata tot numele.Tatal are 2 nume dar,din greseala celor de la Primarie sau din greseala lui,cand a fost sa-l recunoasca nu s-au trecut cele 2 nume. Mentionez ca suntem despartiti,el nu are nici o relatie cu baietelul meu. In 2007 am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care se dispune completarea certificatului de nastere la rubrica prenume tata, a fost chemata in instanta si primaria tm unde s-a facut certificatul. Cand am ajuns la primarie,cei de acolo mi-au spus ca aceasta hot. nu este valabila, rectificarea certificatului facandu-se numai pe cale adiministrativa,adica depun cerere la primar ,etc. Problema este ca tatal fiului meu,nu tine legatura cu noi,nu stiu pe unde umbla,nu este de gasit,iar la tel nu imi rasunde si cand o face refuza sa vina sa rectificam certificatul. Intrebare este: ce solutie pot gasi in cazul in care el nu vine cu buletinul lui la primarie ?Pentru ca este nevoie de prezenta lui. Nu pot sa fac nici pasaportul baietelului ptr ca pe sentinta de incredintare a copilului la mine este trecut numele complet iar pe certificat nu. Am vazut la tv un caz asemenator ,tatal refuza,si dna a depus o plangere penala ca daca nu vine intr-un anumit interval de timp va plati o amenda de 1000 ron. Este asa ceva?Nu exista nici o solutie? Nu pot sta cu certificatul gresit.
Va multumesc. O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: mica_lu , utilizator 16:29, 12 August 2009
Luati legatura macar cu parintii lui ,pentru ca ei trebuie sa stie pe unde umbla fiul lor si explicati ce problema -aveti de rezolvat cat mai urgent cu el, si intr-adevar este o problema de drept administrativ, cereti amendarea lui.
Eu unul nu cred ca este vorba despre nici o greseala . Tatal pur si simplu nu a vrut sa-l recunoasca!B-)
Puteti face actiune in instanta impotriva tatalui pentru stabilirea paternitatii !
Nu poate fi amendat daca nu isi recunoaste copilul dar poate fi adus pe calea cea buna prin actionarea in judecata!
SUCCES!
=D>
doamna a precizat faptul ca este despartita de sotul ei. Ceea ce presupune faptul ca au fost casatoriti iar copilul , nascut fiind in timpul casatoriei, gratie prezumtiei legale de paternitate, conform careia ,,sotul mamei este tatal colilului", la rubrica tata ar fi trebuit sa apara numele tatalui, acesta neavand optiunea de a-l recunoaste ori nu pe copil.este in mod cert o greseala comisa de cei de la starea civila care se poate corecta pe cale administrativa.;)
D-le Mihai Grigore,cu tot respectul,care parte din mesajul meu nu a fost clara? Am hotarare judecatoreasca definitiva prin care R fiul meu imi este incredintat mie,fara drept de vizita . Cand eu am nascut,ca sa intelegeti,dl respectiv nu a fost in tara.Am facut certificatul pe numele meu. Nu am fost casatoriti.Apoi dl a mers la primarie a recunoscut copilul,la o diferenta de 2 zile. Deci baietelul meu are numele de familie al tatalui lui, ci doar la rubrica prenume tata nu apare corect. Pe el il cheama T . ciprian cesar,iar in certificat apare doar T Ciprian. Si am specificat nu este vorba de rubrica nume tata ci prenume tata.Doua lucruri diferite. Nu consider ca este cazul sa faceti presupuneri nefondate. Sau trebuie sa pun copie de pe hotararea judecatoreasca? Este doar o greseala la o rubrica in certificatul de nastere.
Ca sa raspund d-nei Raluca, parintii lui sunt decedati,deci nu am cu cine lua legatura.
Stiu ca este vorba de rectificare pe cale administrativa, insa el ar trebui sa vina la primarie cu buletinul lui.Tocmai aici este problema,refuza sa vina.In aceasta situatie chiar nu exista nici o solutie? Daca nu va veni niciodata,raman asa cu certificatul?
Multumesc inca o data. Si scuze d-le Grigore daca v-am suparat cu ce am postat,dar va rog cititi cu atentie inainte si nu faceti presupuneri daca nu sunteti sigur de ceva.
Toate cele bune!
rose_lily a scris:

D-le Mihai Grigore,cu tot respectul,care parte din mesajul meu nu a fost clara? Am hotarare judecatoreasca definitiva prin care R fiul meu imi este incredintat mie,fara drept de vizita . Cand eu am nascut,ca sa intelegeti,dl respectiv nu a fost in tara.Am facut certificatul pe numele meu. Nu am fost casatoriti.Apoi dl a mers la primarie a recunoscut copilul,la o diferenta de 2 zile. Deci baietelul meu are numele de familie al tatalui lui, ci doar la rubrica prenume tata nu apare corect. Pe el il cheama T . ciprian cesar,iar in certificat apare doar T Ciprian. Si am specificat nu este vorba de rubrica nume tata ci prenume tata.Doua lucruri diferite. Nu consider ca este cazul sa faceti presupuneri nefondate. Sau trebuie sa pun copie de pe hotararea judecatoreasca? Este doar o greseala la o rubrica in certificatul de nastere.
Ca sa raspund d-nei Raluca, parintii lui sunt decedati,deci nu am cu cine lua legatura.
Stiu ca este vorba de rectificare pe cale administrativa, insa el ar trebui sa vina la primarie cu buletinul lui.Tocmai aici este problema,refuza sa vina.In aceasta situatie chiar nu exista nici o solutie? Daca nu va veni niciodata,raman asa cu certificatul?
Multumesc inca o data. Si scuze d-le Grigore daca v-am suparat cu ce am postat,dar va rog cititi cu atentie inainte si nu faceti presupuneri daca nu sunteti sigur de ceva.
Toate cele bune!

Eu nu am presupus nimic stimata doamna! Orice persoana care vrea sa se inregistreze la serviciul de stare civila ca parinte al unui copil se prezinta cu ACTUL DE IDENTITATE! Ori , in acest caz este evident ca ori nu a prezentat actul de identitate si a dat doar o parte din nume cu INTENTIE (vedeti ca nu spun rea sau buna) ori cei de la primarie au gresit , situatie in care ar trebui sa aibe o copie xerox dupa actul de identitate al tatalui la baza dosarului in care se afla acel certificat de nastere!
Dumneavoastra insasi conformati ceea ce am spus eu ! CA NU VREA SA SE PREZINTE , DECI A STIUT DIN PRIMUL MOMENT CE FACE ! S-O FI GANDIT EL DE 100 DE ORI INAINTE SI A DECIS SA DEA NUMELE INCOMPLET!!!
Doamna , in caz ca nu stiati , va spun eu : in acel registru se semneaza ! Ori nu puteti sa imi spuneti mie ca omul nu stia cum il cheama! Hahaha....este aberant!!!
Singura solutie pe care o vad si va repet este aceeasi : sa il dati in judecata pentru recunoasterea paternitatii si pentru rectificarea certificatului de nastere(caz in care trebuie sa chemati ca parati si primaria orasului respectiv prin serviciul de stare civila).Practic fiind un alt nume este o alta persoana!!!Deci asta este calea legala!
Si nu am presupus iarasi nimic!
Cu respect stimata doamna!B-)

Alte discuții în legătură

Certificat nastere nou nascut - probleme cu numele copilului gil76 gil76 sora mea a ramas gravida dupa o luna a divortat si acum cand s-a nascut copilul la primarie i s-a eliberat un certificat de nastere al copilului pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va cer parerea intrun caz complicat. sotul meu facut ... simo36 simo36 Buna seara, Va cer parerea intrun caz complicat. Sotul meu facut o cerere pentru eliberare certificat nastere nou pt ca cel vechi s-a deteriorat. Azi cand ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)