Buna seara! Dragii mei vin si eu ,din nou ,cu o problema. Din certificatul de nastere al baietelului meu lipseste la rubrica prenume tata tot numele.Tatal are 2 nume dar,din greseala celor de la Primarie sau din greseala lui,cand a fost sa-l recunoasca nu s-au trecut cele 2 nume. Mentionez ca suntem despartiti,el nu are nici o relatie cu baietelul meu. In 2007 am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care se dispune completarea certificatului de nastere la rubrica prenume tata, a fost chemata in instanta si primaria tm unde s-a facut certificatul. Cand am ajuns la primarie,cei de acolo mi-au spus ca aceasta hot. nu este valabila, rectificarea certificatului facandu-se numai pe cale adiministrativa,adica depun cerere la primar ,etc. Problema este ca tatal fiului meu,nu tine legatura cu noi,nu stiu pe unde umbla,nu este de gasit,iar la tel nu imi rasunde si cand o face refuza sa vina sa rectificam certificatul. Intrebare este: ce solutie pot gasi in cazul in care el nu vine cu buletinul lui la primarie ?Pentru ca este nevoie de prezenta lui. Nu pot sa fac nici pasaportul baietelului ptr ca pe sentinta de incredintare a copilului la mine este trecut numele complet iar pe certificat nu. Am vazut la tv un caz asemenator ,tatal refuza,si dna a depus o plangere penala ca daca nu vine intr-un anumit interval de timp va plati o amenda de 1000 ron. Este asa ceva?Nu exista nici o solutie? Nu pot sta cu certificatul gresit.
Va multumesc. O seara placuta!
Buna!Mergeti la primarie .De obicei se face certificatul de nastere pana e mama in spital,ca la iesire sa il scoti cu certificatul. Tatal trebuie sa mearga cu actele de la spital,adica certificatul constatator al nasterii,cu buletinul dv si al dansului. Daca tatal nu va fi la momentul nasterii acolo,veti merge d-voastra,dar nefiind casatoriti la tata va fi linie,iar ulterior si nu mai tarziu de 15 zile de la data nasterii tatal trebuie sa mearga sa recunoasca copilul.In cazul acesta copilul va purta numele d-voastra, daca doriti sa poarte al lui,se schimba prin hot jud. Scuze ca dau explicatii dar sa nu patiti ce am patit eu.Din cauza grabei functionarul a considerat ca e mai usor sa scrie un nume dacat doua.
Azi am fost la primarie,a iesit cu scantei ptr ca am nimerit cand dl respectiv lua masa si s-a enervat ca il deranjez,dar nu scria nicaieri pauza de masa X-(
Am lasat copii de pe actele mele,si mi s-a spus ca se va verifica registrul de nasteri din data respectiva,apoi registrul tatalui de nasteri si sa ma duc vineri sa vad ce au gasit,ca se face pe cale administrativa modificarea,dar daca in registru apare tot prenumele atunci e mai usor ,dureaza f putin,daca nu,aceeasi poveste sa vina tatal. Se uita la hotatare ca la gard,de parca ar fi o hartie oarecare.Sa vedem vineri ce va fi.
Va multumesc mult de tot pentru info - stiti vorba aia "tot patitu-i priceput"! :">
Va doresc sa se rezolve vineri si sa terminati cu nebunia asta, pentru care alergati atata... ar trebui sa le cereti daune!
SI iata cum m-am hotarat brusc ca micutul meu sa nu aiba 2 nume - cum isi doresc taticul si surioara - ci unul singur, sa nu se incurce niciodata nimeni la nimic! :yes: