avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsa prenume tata din cerificat de nastere minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsa prenume tata din cerificat de nastere minor

Buna seara! Dragii mei vin si eu ,din nou ,cu o problema. Din certificatul de nastere al baietelului meu lipseste la rubrica prenume tata tot numele.Tatal are 2 nume dar,din greseala celor de la Primarie sau din greseala lui,cand a fost sa-l recunoasca nu s-au trecut cele 2 nume. Mentionez ca suntem despartiti,el nu are nici o relatie cu baietelul meu. In 2007 am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care se dispune completarea certificatului de nastere la rubrica prenume tata, a fost chemata in instanta si primaria tm unde s-a facut certificatul. Cand am ajuns la primarie,cei de acolo mi-au spus ca aceasta hot. nu este valabila, rectificarea certificatului facandu-se numai pe cale adiministrativa,adica depun cerere la primar ,etc. Problema este ca tatal fiului meu,nu tine legatura cu noi,nu stiu pe unde umbla,nu este de gasit,iar la tel nu imi rasunde si cand o face refuza sa vina sa rectificam certificatul. Intrebare este: ce solutie pot gasi in cazul in care el nu vine cu buletinul lui la primarie ?Pentru ca este nevoie de prezenta lui. Nu pot sa fac nici pasaportul baietelului ptr ca pe sentinta de incredintare a copilului la mine este trecut numele complet iar pe certificat nu. Am vazut la tv un caz asemenator ,tatal refuza,si dna a depus o plangere penala ca daca nu vine intr-un anumit interval de timp va plati o amenda de 1000 ron. Este asa ceva?Nu exista nici o solutie? Nu pot sta cu certificatul gresit.
Va multumesc. O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: mica_lu , utilizator 16:29, 12 August 2009
Am hotarare judecatoreasca pentru rectificarea certificatului din 2007. A fost citata si primaria,care ,bineinteles nu a trimis pe nimeni. In hotararea judecatoreasca petru incredintare este specificat numele lui corect,la fel si in cea pentru pensie alimentara.Si asa cum spuneti d-voastra,cei de la primarie normal ca au copia de pe buletinul lui,ca doar altfel nu se putea face recunoasterea. Ba mai mult eu am fost prezenta cand a mers el . Intind sa cred ca este o eroare de la cei de la primarie.Dar chiar daca am sentinta pentru rectificare ,ma uit la ea.O tin in sertar,pentru ca cei de la primarie spun ca nu este valabila. Si cum dl nu binevoieste sa vina cu buletinul, nu prea vad o solutie rezonabila. D-voastra vb de stabilirea paternitatii si in acelasi timp ca este un alt nume adica o alta persoana.Bine,dar CNP-ul este unic.Cand a semnat in registru si cand a depus declaratia s-a depus si copia de pe CI. Asta nu conteaza? De ce sa-l mai dau ptr stabilirea paternitatii,cand acolo e semnat de el ca fiind tata,cnp-ul lui, a fost chemat in istanta ptr ca micutul sa ramana la mine, ci e doar o nenorocita de eroare? Halal legislatie in Romania. Revin: in afara de sentinta judecatoreasca,pe care o am si repet ma uit la ea,,si cale administrativa ,,,prin care nu pot rezolva nimic ptr ca el refuza sa vina,,,nu exista posibilitatea sa il fac cumva sa vina? Plangere,,,etc?
Stiu ca va stresez cu intrebarea, dar imi cer mii se scuze.
Dl Grigore,multumesc pentru raspuns.
De ce nu procedati la rectificarea actului de nastere prin instanta?
Il citati si va judecati si fara el.
rose_lily a scris:

Am hotarare judecatoreasca pentru rectificarea certificatului din 2007. A fost citata si primaria,care ,bineinteles nu a trimis pe nimeni. In hotararea judecatoreasca petru incredintare este specificat numele lui corect,la fel si in cea pentru pensie alimentara.Si asa cum spuneti d-voastra,cei de la primarie normal ca au copia de pe buletinul lui,ca doar altfel nu se putea face recunoasterea. Ba mai mult eu am fost prezenta cand a mers el . Intind sa cred ca este o eroare de la cei de la primarie.Dar chiar daca am sentinta pentru rectificare ,ma uit la ea.O tin in sertar,pentru ca cei de la primarie spun ca nu este valabila. Si cum dl nu binevoieste sa vina cu buletinul, nu prea vad o solutie rezonabila. D-voastra vb de stabilirea paternitatii si in acelasi timp ca este un alt nume adica o alta persoana.Bine,dar CNP-ul este unic.Cand a semnat in registru si cand a depus declaratia s-a depus si copia de pe CI. Asta nu conteaza? De ce sa-l mai dau ptr stabilirea paternitatii,cand acolo e semnat de el ca fiind tata,cnp-ul lui, a fost chemat in istanta ptr ca micutul sa ramana la mine, ci e doar o nenorocita de eroare? Halal legislatie in Romania. Revin: in afara de sentinta judecatoreasca,pe care o am si repet ma uit la ea,,si cale administrativa ,,,prin care nu pot rezolva nimic ptr ca el refuza sa vina,,,nu exista posibilitatea sa il fac cumva sa vina? Plangere,,,etc?
Stiu ca va stresez cu intrebarea, dar imi cer mii se scuze.
Dl Grigore,multumesc pentru raspuns.

In timp ce stau de vorba cu dvs doamna imi dau seama ca trebuie sa faceti un lucru extrem de simplu!
Inregistrati plangere penala la politie impotriva functionarilor de la primarie pentru abuz in serviciu si pentru nepunerea in executare a hotararilor judecatoresti!
Hotararea dvs este perfecta si in baza acestei hotarari functionarii sunt obligati sa rectifice acel certificat! Nu aveti nevoie de prezenta nici unui tata care sa refaca procedura ! Pur si simplu este vorba de nesimtirea sau rautatea unor functionari deranjati de faptul ca ati procedat ca la carte!B-)
Nu ma stresati! Chiar ma incita speta dvs!:D
Ati avut un proces distinct in care ati solicitat rectificarea certificatului de nastere? Daca da, in baza caror acte s-a dispus rectificarea certificatului? Nu i s-a cerut paratului sa depuna la dosar copie dupa actul sau de identitate, ca doar dispozitia nu s-a dat numai pe baza afirmatiilor dv.? Mergeti frumos la judecatorie si faceti o copie de pe actele despuse la dosar, acolo trebuie sa gasiti copia actului de identitate al tatalui copilului dv., pe care o atasati hotararii. Daca cei de la primarie nu vor sa faca modificarea, investiti hotararea si mergeti cu ea la executor, mai departe stie el ce sa faca.

Buna dimineata!
Da,am avut proces separat pentru rectificarea certificatului de nastere. Hotararea s-a dispus in instanta dupa ce au trimis citatie la primarie, s-a cerut copie de pe registrul de stare civila din data la care s-a facut certificatul de nastere ,primaria nu a trimis pe nimeni in instanta, de asemenea s-a depus si copie de pe buletinul domnului. In baza acestor acte s-a dat sentinta,ca doar nu se putea doar pe vorbele mele. Cu sentinta,dupa ce am facut-o definitiva m-am prezentat la primarie,am stat de vb cu un functionar care mi-a spus ca aceasta procedura de rectificare se face numai pe cale administrativa si ca cine mi-a dat mie sentinta aceasta,cei de la judecatorie nu stiu lucrul acesta? Pentru o perioada de timp am lasat lucrurile asa, ma gandeam ca domnul va veni,dar cum nu avem nici o relatie habar nu am pe unde este si ce face,am vrut sa fac pasaport si nu se poate. Ma pregatesc sa merg maine din nou la primarie, dar sunt sigura ca imi vor da acelasi raspuns.De aceea am apelat la d-voastra. Eu am copia de pe buletinul dlui ,,deci o voi atasahotararii,sper numai sa nu ma intorc acasa fara nici un raspuns.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
O zi cat mai placuta!

Alte discuții în legătură

Certificat nastere nou nascut - probleme cu numele copilului gil76 gil76 sora mea a ramas gravida dupa o luna a divortat si acum cand s-a nascut copilul la primarie i s-a eliberat un certificat de nastere al copilului pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va cer parerea intrun caz complicat. sotul meu facut ... simo36 simo36 Buna seara, Va cer parerea intrun caz complicat. Sotul meu facut o cerere pentru eliberare certificat nastere nou pt ca cel vechi s-a deteriorat. Azi cand ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)