avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsa prenume tata din cerificat de nastere minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsa prenume tata din cerificat de nastere minor

Buna seara! Dragii mei vin si eu ,din nou ,cu o problema. Din certificatul de nastere al baietelului meu lipseste la rubrica prenume tata tot numele.Tatal are 2 nume dar,din greseala celor de la Primarie sau din greseala lui,cand a fost sa-l recunoasca nu s-au trecut cele 2 nume. Mentionez ca suntem despartiti,el nu are nici o relatie cu baietelul meu. In 2007 am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care se dispune completarea certificatului de nastere la rubrica prenume tata, a fost chemata in instanta si primaria tm unde s-a facut certificatul. Cand am ajuns la primarie,cei de acolo mi-au spus ca aceasta hot. nu este valabila, rectificarea certificatului facandu-se numai pe cale adiministrativa,adica depun cerere la primar ,etc. Problema este ca tatal fiului meu,nu tine legatura cu noi,nu stiu pe unde umbla,nu este de gasit,iar la tel nu imi rasunde si cand o face refuza sa vina sa rectificam certificatul. Intrebare este: ce solutie pot gasi in cazul in care el nu vine cu buletinul lui la primarie ?Pentru ca este nevoie de prezenta lui. Nu pot sa fac nici pasaportul baietelului ptr ca pe sentinta de incredintare a copilului la mine este trecut numele complet iar pe certificat nu. Am vazut la tv un caz asemenator ,tatal refuza,si dna a depus o plangere penala ca daca nu vine intr-un anumit interval de timp va plati o amenda de 1000 ron. Este asa ceva?Nu exista nici o solutie? Nu pot sta cu certificatul gresit.
Va multumesc. O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: mica_lu , utilizator 16:29, 12 August 2009

Multumesc. Ma gandeam ca atunci cand s-a facut recunoasterea la primarie,la registru trebuie sa fie atasata copia lui de buletin si declaratia. Dar d-na functionara nici nu a binevoit sa se uite in registru sa imi spuna de unde provine eroarea.Nu cred ca el a dat copia ok si pe declaratie s-a trecut doar cu un nume.Si daca este asa,nu este obligatia functioanarului sa citeasca si declaratia sa se uite si pe buletinul lui sa vada daca sunt aceleasi date?
Inca o data multumesc. O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Ba da doamna! Era obligatia functionarului sa verifice dar pesemne ca este un barbat sarmant si a stiut sa se fastaceasca si sa isi ceara mii de scuze ca si-a uitat actul de identitate acasa! Ajungeti la presupunerile mele?Ca nimeni nu isi poate gresi flagrant numele cand se semneaza ?:D
Cu executorul judecatoresc nu se poate face nimic fiindca aceasta este o obligatie de a face ! Si executorul nu are acces el la registru si la certificate ca sa indrepte greseala de la primarie!Nu exista decat o cale --PENALA!:)
MIHAI GRIGORE a scris:

Ba da doamna! Era obligatia functionarului sa verifice dar pesemne ca este un barbat sarmant si a stiut sa se fastaceasca si sa isi ceara mii de scuze ca si-a uitat actul de identitate acasa! Ajungeti la presupunerile mele?Ca nimeni nu isi poate gresi flagrant numele cand se semneaza ?:D
Cu executorul judecatoresc nu se poate face nimic fiindca aceasta este o obligatie de a face ! Si executorul nu are acces el la registru si la certificate ca sa indrepte greseala de la primarie!Nu exista decat o cale --PENALA!:)

Mda,doar ca sarmantul de care vb d-voastra, ma faceti sa rad acum :D,nu s-a fastacit si nici nu si-a uitat buletinul acasa. Eram acolo prezenta cand a dat declaratia,ca asa e legea,trebuie sa fie prezenti si mama si tata copilului.Deci a dat declaratia .avea si buletinul la el si copie pe care a lasat-o acolo impreuna cu declaratia ca dovada la registru. Numele de pe declaratie era acelasi cu cel de pe buletin,imi aduc aminte perfect ca m-am uitat eu pe declaratie. Deci, functionara probabil nu s-a uitat cu atentie,nu a comparat declaratia cu buletinul,sau ,ca in mii de alte cazuri pe care le-am descoperit chiar pe internet,pur si simplu a trecut doar un nume.Ca deh,era prea greu sa scrii mai mult.Oricum azi sper sa-i dau de capat cumva,sau o sa iasa un pic scandal :)
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
rose_lily, utilizator
MIHAI GRIGORE a scris:

urmaresc subiectul pentru ca sunt in situatia de a naste in max o luna, eu si tatal copilului nu suntem casatoriti.
Am inteles ca trebuie mers impreuna la notariat (???) pentru a declara copilul, altfel, in lipsa certificatului de casatorie nu am dreptul sa trec copilul pe numele lui, si nici el nu poate face asta... Este adevarat?

Multumesc anticipat!
la primarie trebuie sa mergeti, nu la notariat

Alte discuții în legătură

Certificat nastere nou nascut - probleme cu numele copilului gil76 gil76 sora mea a ramas gravida dupa o luna a divortat si acum cand s-a nascut copilul la primarie i s-a eliberat un certificat de nastere al copilului pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va cer parerea intrun caz complicat. sotul meu facut ... simo36 simo36 Buna seara, Va cer parerea intrun caz complicat. Sotul meu facut o cerere pentru eliberare certificat nastere nou pt ca cel vechi s-a deteriorat. Azi cand ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)