avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire norma hrana
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire norma hrana

Buna ziua.
Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la salariul net minus valoarea normei de hrana?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Bobuy80 , utilizator 11:07, 15 Iulie 2021
Norma de hrană nu se ia în calcul la stabilirea venitului urmăribil silit.
Si temeiul juridic, va rog!?
ICCJ a hotărât, prin Decizia nr. 21/2015 (care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 943 din 21 decembrie 2015 ) că sumele de bani primite lunar ca normă de hrană trebuie să fie excluse din venitul net în cazul calculării pensiei de întreținere de către părinte copilului sau copiilor săi.

Aplicând mutatis mutandis considerentele ICCJ, la normele juridice ce reglementează poprirea, rezultă faptul că, sumele de bani primite lunar ca normă de hrană trebuie să fie excluse din venitul net la calculul sumei urmăribile prin poprire.
Am si eu o intrebare: dar la poprirea pentru pensia de intretinere (33% din venituri) se iau in calcul si tichetele de masa ?
Nu, tichetele de masă nu se iau în calcul la stabilirea cuantumului popririi.

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie de intretinere minor in cadrul divortului- norma de hrana adina1133 adina1133 In cazul unui divort : tatal care trebuie sa plateasca intretinerea pentru copil este politist. Cum se calculeaza suma pentru intretinere ? Suma ce ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de calcul emil1973 emil1973 Conform deciziei 21/2015 a ICCJ din 19 octombrie 2015 , norma de hrana a militarilor nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Bursă facultate Barbu Nicolae Barbu Nicolae Bună ziua , Fiul meu este student la Facultatea de drept din cadrul Universității București . Este printre cei mai buni studenți și se încadrează ... (vezi toată discuția)