avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de calcul

Conform deciziei 21/2015 a ICCJ din 19 octombrie 2015 , norma de hrana a militarilor nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare iar cei de la compartimentul financiar al unitatii refuza sa aplice noile reglementari . Ce pot face ?
Probabil că există o hotărâre judecătorească care stabilește o pensie într-un cuantum anume astfel că acea hotărâre trebuie respectată. Ar trebui să dați mai multe detalii despre situația dvs.
Cereti instanţei să modifice măsura luată prin hotărârea anterioră.

Dacă angajatorul dvs. are o poprire de ... 3 lei, el nu poate să reţină 2,75.
Nu contează suma, am dat un exemplu.

Dacă am presupus greşit (în lipsa detaliilor) ca aveţi o hotărâre anterioară cu sumă fixă, atunci lămuriţi-ne (cu detalii) ca să vă putem lămuri.


Hotararea judecatoreasca a stabilit sa platesc un cuantum de 1/4 din veniturile nete realizate lunar pana la majoratul copilului incepand cu 24.09.2013...veniturile mele lunare sunt compuse din salariu si norma de hrana...nu sunt de rea-credinta sa ma sustrag de la plata pensiei de intretinere dar pana in 2013 , timp de 3 ani am avut custodia copilului fara pretentii financiare din partea fostei sotii care lucreaza in Italia...acum situatia s-a schimbat...am dat voie fostei sotii sa stabileasca domiciliul copilului cu ea in Italia iar pensia destinata intretinerii minorului este trimisa lunar in Romania la parintii ei care nu au nici un fel de venituri

Hotararea judecatoreasca a stabilit un cuantum de 1/4 din venitul net realizat lunar pana la majoratul copilului incepand cu 24.09.2013...intre timp m-am transferat cu serviciul in alt judet dar tot in acelasi sistem...la noul loc de munca cei de la compartimentul financiar aplica aceasta poprire si din norma de hrana...decizia ICCJ stabileste clar pentru o interpretare unitara faptul ca norma de hrana nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare si nu se introduce in totalul veniturilor nete
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
TRevuie vazut ce scrie concret in hotarare, ceruta o clarificare de la compartimentul contabilitate si/sau trimisa o notificare si/sau actiune noua in instanta. Depinde de cuvintele si virgulele din hotarare.


Va multumesc frumos pentru raspuns...in instanta nu mai vreau sa ajung...imi ramane optiunea de a ma transfera inapoi la fosta unitate militara care nu aplica poprirea si pe norma de hrana deoarece aici pierd lunar 240 ron
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Poprire norma hrana Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua. Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cuantumul sumei care se ia in calcul pentru plata ... Cristina I. Cristina I. Buna ziua. In cuantumul sumei care se ia in calcul pentru plata pensiei alimentare, cu tatal militar, intra si primele si sporurile cu caracter ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere denys215 denys215 Lucrez in Mapn și plătesc o pensie de întreținere pt un copil de 335ron stabilită de instanță Brăila.am fost dat în judecată pt recalculare la ... (vezi toată discuția)