avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de calcul

Conform deciziei 21/2015 a ICCJ din 19 octombrie 2015 , norma de hrana a militarilor nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare iar cei de la compartimentul financiar al unitatii refuza sa aplice noile reglementari . Ce pot face ?
Contabilul dvoastra e pasibil, din ignoranta sau reacredinta (in cazul in care aveti dovada ca l-ati informat despre decizia ICCJ), de infractiunea de abuz in serviciu. Totodata, in civil, puteti da in judecata unitatea militara pe contencios, in cadrul actiunii cerand responsabiizarea contabilului.
Ptr actiunea civila este necesar sa faceti o plangere denumita prealabila catre comandantul unitatii militare si sa asteptati raspunsul acestuia. E foarte probabil ca, dupa consultarea cu juristii MAPn, problema dvoastra sa se rezolve. In cazul in care raspunsul comenduirii nu va satisface, puteti declansa actiunea de contencios.
Cred ca in special dvoastra intelegeti ca, la un moment dat, lupta este necesara.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2015
ContSters257745, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire norma hrana Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua. Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cuantumul sumei care se ia in calcul pentru plata ... Cristina I. Cristina I. Buna ziua. In cuantumul sumei care se ia in calcul pentru plata pensiei alimentare, cu tatal militar, intra si primele si sporurile cu caracter ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere denys215 denys215 Lucrez in Mapn și plătesc o pensie de întreținere pt un copil de 335ron stabilită de instanță Brăila.am fost dat în judecată pt recalculare la ... (vezi toată discuția)