avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie intretinere

Lucrez in Mapn și plătesc o pensie de întreținere pt un copil de 335ron stabilită de instanță Brăila.am fost dat în judecată pt recalculare la judecătoria Câmpulung și instanta de acolo a hotărât majorarea pensiei la 720 Ron. Cred că au luat în calcul norma de hrană și un spor care nu este cu caracter permanent. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 13:30, 11 Iunie 2017
Buna seara,
In calculul pensiei de intretinere intra TOATE veniturile nete, cu caracter permanent. conform art. 529 Cod Civil.
Buna dimineața! Va mulțumesc de răspuns dar cum rămâne cu Decizia ICCJ nr 21/2015 ,publicată în monitorul oficial,partea 1,nr 943 din 21 decembrie 2015 și anume că : Sumele de bani primite lunar că Norma de hrana trebuie sa fie excluse din venitul net in cazul calcularii pensiei de întreținere .Decizia ICCJ este obligatorie potrivit articolului 517 alin 4 din Codul de procedura civila,de la momentul publicării în Monitorul Oficial
Cred că au luat în calcul norma de hrană


credeti sau sunteti sigur ?
Atacati hotararea, norma de hrana nu trebuie luata in calcul.
Sunt sigur .dar daca exista legi de ce nu țin cont de ele? Că sa ne pună pe drumuri ,să cheltuim bani si să ne facă viața amară .acum îmi trebuie avocat ,drumuri făcute și bani
In intampinarea formulata trebuia sa depuneti ca proba tipurile dvoastra de venit precum si hotararea ICCJ la care faceti referire. Sunt judecatori care inca nu cunosc legile, d`apoi dezlegari si lamuriri date de ICCJ!
Asteptati motivarea instantei si exercitati apelul la care aveti dreptul. Nu e nevoie sa mergeti pana acolo, puteti rezolva si cu un avocat de la dvoastra din circumscriptie. Cheltuiala cu avocatul, daca veti castiga in apel, o veti recupera de la reclamanta. Trimiteti prin posta chitanta avocatiala IN ORIGINAL ODATA CU CEREREA DE APEL!
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
asaofi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire norma hrana Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua. Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cuantumul sumei care se ia in calcul pentru plata ... Cristina I. Cristina I. Buna ziua. In cuantumul sumei care se ia in calcul pentru plata pensiei alimentare, cu tatal militar, intra si primele si sporurile cu caracter ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana la pensia de intretinere Cretu Oana Cretu Oana In fiecare luna din salariu net mi se retine 1/3 pensie de intretinere. Pe statul de plata din dec.2018 am primit si indemnizatia de hrana. Este corect ca si ... (vezi toată discuția)