avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren - modalitati de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren - modalitati de plata

Doresc sa achizitionez un teren pentru suma de 50.000 euro. Sunt persoana fizica si cumpar de la o societate comerciala. Vreau sa va intreb cum trebuie sa fac plata pentru a fi in conformitate cu noile dispozitii legale? Trebuie sa o fac obligatoriu prin banca ? Pot sa o fac si cash la sediul notarului ? Am inteles ca este o lege care impune ca tranzactiile sa fie facute prin virament bancar. Asta nu ar implica sa merg sa depun mai intai banii la banca, si sa mai platesc si la banca alte comisioane ? Nu pot face plata cash ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:07, 14 Aprilie 2016
Pentru dvs. limita este 5o.ooo lei, iar pentru firme 1o.ooo lei, ce depaseste se plateste prin banca obligatoriu. Nerespectarea dispozitiilor este sanctionata cu 1o.ooo lei amenda. Notarul nu va accepta sa se faca plata cash 5o.ooo eur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! proprietarul declara ca a primit suma respectiva ... mihai250715 mihai250715 Bună ziua! Proprietarul declara ca a primit suma respectiva de la cumparator înainte de a merge la notar.Este obligatoriu ca suma (27.000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil -care sunt procedurile corecte ? Tasha18 Tasha18 Buna seara, Pentru vanzarea unui imobil,se incheie un antecontract de vanzare-cumparare, acesta se face obligatoriu la un notar,sau este valabil si sub ... (vezi toată discuția)