avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil -care sunt procedurile corecte ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil -care sunt procedurile corecte ?

Buna seara,
Pentru vanzarea unui imobil,se incheie un antecontract de vanzare-cumparare, acesta se face obligatoriu la un notar,sau este valabil si sub semnatura privata ? Care este de regula valoarea avansului care se plateste la incheierea acestuia,procentul din valoarea totala a imobilului,si cat este suma care poate fi achitata numerar ? Cumparatorul dispune de toata suma pentru imobil,cash,si dupa cate stiu,exista niste plafoane ce trebuiesc respectate.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai, nimic nu e obligatoriu, dar:
- intocmirea antecontractului la notar prezinta avantajul notarii in cartea funciara a apartamentului si blocarii oricarei incercari de vanzare catre altcineva;
- suma maxima platibila in numerar intre persoane fizice este 50,000 lei; e de preferat sa platiti in cont;
- valoarea avansului variaza extrem de mult: de la 1-2000 eur pana la 100%. aici nu exista reguli
solicitati unui avocat sa analizeze documentele tranzactiei si sa va asiste la notariat. merita onorariul o tranzactie lipsita de griji. succes
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca viitorul cumparator are toti banii, de ce nu incheiati direct vanzarea?
In cazul in care pretul depaseste 50.000 lei, se achita doar prin virament bancar.
In cazul in care incheiati antecontract este recomandat sa achitati ca avans cel mult 10 la suta din valoarea tranzactiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 70/2015 - plata fragmentata OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am o nelamurire privind legea 70/2015 daca ma puteti ajuta. Doresc sa cumpar o casa in valoare de 382.500 Ron prin banca Asta presupune un ... (vezi toată discuția)
Avans imobil Mihai. 13 Mihai. 13 Ce suma maxima se poate da sub forma de avans pentru locuință, sub forma de înțelegere bilaterala. Fără a merge la notar sau a face virament bancar (vezi toată discuția)
Plata fragmentată cash-banca The-Borg The-Borg Buna seara, La o tranzactie (vanzare-cumparare teren) intre doua persoane fizice in valoare de 75.000 lei se poate plati, la semnarea contractului, suma de ... (vezi toată discuția)