avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... deces persoana titular credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

deces persoana titular credit

buna ziua.
va rog sa imi spuneti ce sanse sunt ca un credit de nevoi personale asigurat sa fie recuperat de la firma de asigurari in cazul in care s-a anuntat cu intarziere banca de decesul titularului. eu sunt garant( titular este fostul sot) pt acest credit dar nu am stiut ca sunt restante la acesta si nici nu am avut certificatul de deces . sora titularului a luat toate actele din casa si tot ea a scos certificatul de deces si nu a dorit sa imi dea o copie legalizata. am crezut ca va depune ea actele si va face toate demersurile deoarece a luat din apartamentul fostului sot toate actele cardurile etc. am avut access in apartament ( apartamentul este acum mostenit de fiul meu minor si de o fiica din alta casatorie) la 60 zile de la deces si nu am primit decat cheile casei. am scos si eu un certificat de deces ceva mai tarziu dar nu stiam daca s-au anunta bancile unde avea carduri sau credit .
daca nu isi recupereaza de la firma de asigurari am sanse in instanta ? pot dovedi ca nu am avut acces la acte si informatii cu privire la situatia creditului.

multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 10:47, 18 Aprilie 2016
Daca nu se recupereaza de la firma de asigurari se va recupera de la dvs.,in calitate de garant raspundeti in solidar cu titularul creditului,greu sa dovediti ca nu ati avut acces la situatia creditului mai ales ca, erati garantul creditului si era vorba de fostul sot.
Multumesc pt raspuns. banca nu m-a notificat din 2013 niciodata cu privire la credit . decesul a fost in 2016 am solicitat informatii bancii si nu am primit raspuns.am facut si o sesizare in acest sens ca nu am primit nicio informare cu privire la credit nici macar atunci cand am solicitat acest lucru. este posibil ca din cauza depunerii cu intarziere sa refuze recupararea de la asigurator? nu e interesul bancii sa recupereze creditul? poate am vreu solutie legala sa ii "oblig" sa se indrepte catre asigurator???
multumesc
Banca decide ce vrea. Cateodata firmele de asigurari sunt firme partenere ale bancii si nu vor sa isi recupereze banii de la acestea.
Singura cale ar fi sa achitati tot creditul (sa va subrogate in drepturile bancii) si sa va indreptati astfel impotriva asiguratorului. Altfel nu se poate.
nu am inteles raspunsul de ce nu pot sa ma indrerpt direct impotriva bancii cu ei s-a facut contractul de credit deci ei au obligatia sa recupereze de la asigurator nu eu . nu am stiut ce restante sunt si penalitatile si dobanzile sunt f mari . eu am credite la randul meu si nu pot achita si acest credit. eu am notificat banca in 2013 ca nu am posibilitate sa achit creditul si sa se indrepte spre titular deoarece avea bunuri ( masina apartament si puteau sa recupereze creditul) intrebarea este daca am sanse in instanta in cazul in care se ajunge acolo. cum adica "banca decide ce vrea " nu are nicio obligatie ????
multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
tinaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
va rog raspuns deces in timpul procesului tinaa tinaa buna ziua. revin pe forum cu rugamintea sa ma ajutati cu informatii privitoare la decesul fostului sot in timpul procesului de accesiune imobiliara artificiala ... (vezi toată discuția)