avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate in cazul persoanei cu handicap ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate in cazul persoanei cu handicap grav.

Buna ziua!
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o chestiune legata de pensia de invaliditate . Sora mea in varsta de 34 de ani sufera de o boala somatica de aproape 16 ani,cu certificat de incadrare aferent,grad 1-Grav. In aceasta perioada a lucrat, realizand un stagiu total de cotizare de 4 ani, 1 luna si 25 zile.Acum nu mai poate lucra deloc.Comisia de expertiza a stabilit pierderea capacitatii de munca in totalitate, grad1, Surpriza a fost cand a primit decizia de la casa de pensii,unde scrie negru pe alb,total drepturi 24 lei! #-o Fara stagiu potential acordat. Spuneti-mi va rog, ce nu inteleg eu din aceasta decizie?! Pentru ca avem cunostinte in situatii similare,ba unele nu au lucrat nici macar o zi in toata viata si totusi au o pensie de 400 lei.Din ce stiu eu,aceasta suma se acorda indiferent de stagiul total de cotizare realizat.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 15 Aprilie 2016
Va primi indemnizatia minima pentru pensionari de 400 de lei.
Aceasta se va cumula cu indemnizatia de handicap.
Multumesc pentru raspuns.Dar oare nu trebuia sa scrie si pe decizie acelasi lucru? Aceeasi suma ma refer...Ca sa inteleaga si oamenii simpli.
Pe decizie se trece doar valoarea pensiei ce reiese din calcul.
Pe cuponul de pensie veti acea trecut care este cuantumul pensiei (conform deciziei de pensie) si separat diferenta pana la 400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare pensie invaliditate Kamyy Kamyy Buna ziua.In sfarsit a venit decizia sotului meu cu schimbarea de grad de la 2 la 1 pensie de invaliditate.Am ceva nelamuriri cu care va rog sa ma ajutati.El ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gradul 2 Ella2222 Ella2222 Buna ziua. Am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate in baza Legii nr.263/2010 cuantum de 365 lei. Mentionez ca sunt incadrata gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie invaliditate (trecere din grad ii in grad i) florentinagiuroiu florentinagiuroiu Buna ziua, In anul 2011 matusa mea avea 44 ani si a fost incadrata pentru pensie invaliditate grad II avand stagiul de cotizare 17 ani 11 luni 20 zile ... (vezi toată discuția)