avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere societate prin vointa partilor.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere societate prin vointa partilor.

Buna seara,
Cum pot inchide o societate prin vointa asociatului?
Prin cea mai simpla si usora metoda,fara formalitati si instanta?
De ce acte am nevoi?De unde le pot lua?Si unde trebuiesc depuse?

Este un singur asociat unic,societatea este un S.R.L,pe durata nelimitata,obiect :dezvoltare imobiliara,administratorul acelasi si de cetatenie greaca.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Andreea Ioana Miricioiu , Avocat 10:30, 15 Aprilie 2016
Buna ziua, dosarul pentru prima etapa contine o cerere de inregistrare, decizia asociatului unic care decide dizolvarea voluntara a societatii si radierea, fara numire de lichidator apoi se face publicarea in Monitorul Oficial pentru opozabilitate. Dupa un termen de 30 de zile de la data publicarii se poate depune etapa a doua care va contine cerere de radiere, bilant de lichidare pe zero care, in principiu, nu se inregistreaza la organul fiscal, certificat de atestare fiscala emis de catre organul fiscal competent (fara datorii), certificatul de inregistrare si certificatul constatator de autorizare, ambele in original si sa faceti mentiune pe dosar a nr. monitorului oficial in care a fost publicata decizia asociatului unic. in principiu, asta este procedura pentru un srl fara datorii si fara active.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)