avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Mă gândesc să dezvolt în timpul liber o ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Mă gândesc să dezvolt în timpul liber o alternativă a produsului firmei la care lucrez, cu scopul de a-l vinde firme. Ce aspecte legale trebuie sa am în vedere?

Sunt dezvoltator software la o firmă relativ mică din Romania. Fără a intra în detalii, pot spune că din dorința managementului de a face lucrurile cât mai repede și mai ieftin calitatea produselor noastre suferă foarte mult. Conducerea este de asemenea nemulțumită de rezultate dar refuză să investească timpul necesar în a produce ceva de calitate, în ciuda sfaturilor echipei tehnice.

Am capacitatea de a dezvolta produsul și să-l fac de o calitate foarte bună și de ceva vreme mă gândesc să îl fac în timpul liber. În niciun caz nu aș face asta ca să fac competiție firmei; ba din contră, speranțele mele sunt cu totul altele:

1. Mă aștept ca în viitor conducerea să dorească reînceperea proiectului, având în vedere că varianta actuală este nereușită. Dacă se întâmplă asta doresc să prezint managementului ce am făcut în timpul liber, cu scopul de a îi convinge că „știu ce fac” și să cer conducerea echipei tehnice. O variantă și mai bună ar fi să le vând proiectul făcut de mine pentru o sumă frumușică.

2. Este posibil ca așteptarea mea să nu se adeverească și să nu reîncepem proiectul. În cazul ăsta aș prefera ca unui viitor angajator să nu-i prezint la interviu doar ce am făcut la firmă (calitatea prostă ar pune sub îndoială competența mea), și să-i prezint și ce am făcut în timpul liber.

Dumneavoastră, ca avocați, ce părere aveți despre intențiile mele? Din punct de vedere legal, de ce lucruri trebuie să am grijă ca să mă asigur că nu produc probleme nici pentru angajatorul meu actual și nici pentru mine personal?

(Îmi cer scuze dacă nu am ales cel mai bun forum pentru subiect.)

Alte discuții în legătură

Remuneratie eeeee eeeee Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatorul aspect. Stiu ca in calitate de functionar public nu mai poti beneficia de venituri din ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor prin proiecte europene szentes szentes Plata drepturilor prin proiecte europene In calitate de manager de proiect in cadrul unui proiect european POS DRU reprezint o institutie publica cu ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face in cazul unui partaj pronunțat in lipsa mea in urmã cu 6 luni buretos buretos povestea pe scurt.........in urmă cu 2ani fosta sotie a intentat un proces de partaj,in care solicitata 70% din bunurile dobindite in timpul ... (vezi toată discuția)