avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor rapit de tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor rapit de tatal biologic

Sunt mama unui minor. Sunt parintele lui legal. Tatal copilului a furat acest copil. El nu este parinte legal. Este un barbat foarte violent si nu nu imi permite sa iau copilul si nici macar sa il vad. Ce pot face? La ce autoritate pot apela? Politia din comuna a fost mituita iar la protectia copilului din Slobozia m-am izbit de un zid. Minorul este copilul meu care a fost furat de tatal lui. Iar politia cand am facut reclamatie a facut in asa fel ca si copilul sa ramana la el.

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:56, 18 Aprilie 2016
Politia nu va poate ajuta.

Trebuie sa va ajutați singura și sa deschideți proces.
dacă ați avea avocat angajat ar fi foarte util.
Va fi un proces dur cred eu și fără avocat va fi extrem de greu întrucât trebuie urgentat totul ca sa nu dureze luni de zile judecata.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
adica cum nu e parinte legal ?
In certificatul de nastere e doar mama.
Cand s-a nascut minorul, mama era casatorita legitim cu un alt barbat. Din acest motiv copilul a fost recunoscut de acel barbat si nu de tatal lui. In perioada relatiei mamei cu tatal minorului, mama a divortat de sotul ei. Mama a parasit si pe tatal copilului in urma cu doi ani din cauza faptului ca el era foarte violent. Cand a parasit domiciliul mama a plecat impreuna cu copilul la parintii ei in alta comuna. Dupa ce a plecat, ea a rezolvat si situatia copilului, adica i-a schimbat certificatul de nastere, unde doar mama figureaza ca si parinte. Tatal copilului, care inca odata ma repet, legal nu este, a mers in comuna unde mama si copilul locuiau si a furat copilul de la gradinita. Mama a mers la politie sa faca reclamatie iar copilul impreuna cu tatal au fost adusi la sectia de politie si apoi a urmat ceva de groaza. Cu toate ca copilul nu avea nici un drept, legal, sa ramana la acel barbat, politia din comuna respectiva i l-a dat. Nu inteleg proces pentru ce anume sa fie? El ma poate da in judecata dar pana atunci legal copilul ar trebuii sa fie la mine. El ca persoana in momentul asta nu figureaza ca e tatal copilului. Unde pot apela in acest caz? sa imi recuperez copilul.
Dacă în certificatul de naștere al copilului nu figurează tatăl biologic al copilului ci un alt bărbat, tatăl biologic nu avea nici un drept să ia copilul și nici poliția nu avea cum să-l susțină. Poate ați uitat să menționați unele elemente.

Alte discuții în legătură

Minor nerecunoscut de tata, răpit de la mama mea. cum îl pot lua înapoi? Jeoo Jeoo Am și eu o întrebare eu am fost plecata din tara și copilu meu a ramân cu mama mea și după un timp tata la fata mi.a luat copilu de la mama fără voia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa il dau in judecata pe tatal copilului meu deny4 deny4 buna,ma numesc diana si am o fetitza de 2 ani si 2 luni..iar in tot acest timp tatal fetitzei mele nu a contribuit cu nimic la cresterea fetei..nu a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)