avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa il dau in judecata pe tatal copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa il dau in judecata pe tatal copilului meu

buna,ma numesc diana si am o fetitza de 2 ani si 2 luni..iar in tot acest timp tatal fetitzei mele nu a contribuit cu nimic la cresterea fetei..nu a vrut sa recunoasca fata iar acuma dupa atata timp vrea sa mi-o ia...ajutati-ma va rog nu stiu ce sa fac..eu nu lucrez dar am un sprijin financiar de la parinti mei..fata mea nu duce lipsa de nimik..poate sa imi ia fata?ce sa fac sa nu o pierd?va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 08:27, 23 Aprilie 2014
Si de ce vreti sa il actionati in judecata ?
Stati linistita ca nu v-o ia, doar in vizita poate.
In primul rand consider ca tatal ar trebui sa apara legal ca fiind tatal copilului.....asa poate sa revendice vreun drept asupra copilului; pana atunci (intelegand ca fetita nu este recunoscuta de tatal sau) acesta nu poate intreprinde legal niciun demers!
Daca insa acesta isi va recunoaste fetita, lucrurile se pot schimba...in aceasta situatie (care totusi nu este prea in viitorul apropiat!), va trebui sa demonstati ca puteti sa ii oferiti conditii optime pentru cresterea si educarea minorei: sa dovediti ca aveti un loc (resedinta/domiciliul) unde fetita poate creste, ca aveti venituri suficiente pentru a o creste (va trebui sa fiti angajata), ca va ingrijiti cu tot ce este necesar (material si afectiv) pentru cresterea si educarea acesteia!
nu vreau nimic de la el...doar ca ma ameninta ca mi-o ia..si ca nu o sa fiu atenta intr-o zi si o va lua fara sa i-o dau,,mi-e frica sa o las afara!
Daca vreti sa va ajutam cu alte sfaturi, va rog sa ne spuneti si daca, pana la urma, el figureaza ca tata in certificatul de nastere al fetei.
Ceea ce face acest domn se numeste amenintare, iar daca chiar va pune in practica ceea ce ameninta, va savarsi infractiunea de rapire, intrucat nefiind tatal fetitei (neexistand in certificatul ei de nastere) nu are niciun drept sa o ia.
Depuneti o plangere penala impotriva acestuia, chemati politia de fiecare data cand este prin preajma dvoastra si de fiecare data cand va contacteaza cu astfel de amenintari.
Referitor la situatia juridica, puteti sta linistita, atata timp cat nu a recunoscut copilul, nu are niciun drept legal de vizita sau sa o ia pe fetita fara acordul dvoastra.
Chiar si in situatia in care va recunoste copilul, va recomand sa va pastrati linistitea, intrucat nu se va pune problema sa va poata lua copilul.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre consecințele recunoașterii copilului Beatricemirela Beatricemirela Am o fetita de 4 lui am nascut in spania ca tatal. Copilului nu ma primit acasa ultimile luni cand eram gravida si am nascut in spania si am pus fata pe numele ... (vezi toată discuția)
Fetitza mea mlymelisa mlymelisa am o fetita de 1 an si 3 luni sunt necasatorita cu tatal fetei dar este trecuta pe numele lui...el nu lucreaza si nici nu se oboseste cu munca eu asigur totul ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)