Buna ziua!
am si eu intrebari legate de schimbarea de nume.Numele meu de familie din buletin este cu â de când ma stiu datorita unei erori din certificatul de casatorie al parintilor mei unde numele tatalui de familie a fost scris gresit inloc de î au scris â.La politie une am schimbat buletinul mi-a atras atentia ca nu este in regula situatia si mi s-a spus sa merg sa schimb certificatul de nastere si apoi buletinul.Tatal meu a mers la starea civila recent si a schimbat certificatul dar acum ar trebui sa ne schimbam toti actele mama,eu si fratele meu.Intrebarile mele se refera la ce pasi trebuie sa urmez si ce fac cu restul de acte respectiv permis de conducere,(cardul de sanatate este din greseala scris cu î deci ar putea ramane asa)sanatate,acte de studii,actele de la banca?Unde ma duc intai si ce dovada voi avea ca sunt aceeasi persoana?buletinul mi-l schimba in baza certificatului de nastere zice la politie dar de restul nu m-a lamurit nimeni pana acum.
multumesc anticipat de raspuns
Documentele de studii nu vi le schimba nimeni, in schimb e bine ca actele de stare civila si cele de identitate sa le schimbati pentru a fii la acelasi unison cu tatal ca de fapt de la dansul purtati cu totii numele de familie. Ca dovada ar trebui sa va retineti copie dupa actele pe care le detineti inca cu â, pe care le veti preda in curand.