avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare a numelui din oficiu.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare a numelui din oficiu.

Este legal sa imi schimbe numele de familie, cei de la Starea civila? Menționez ca nu am facut nicio solicitare nici eu nici soțul meu. Au schimbat 3 litere din numele initial. Sotului i-au schimbat Certificatul de naștere, Certificatul de casatorie... La Primarie la impozite suntem trecuti cu numele nou, in condițiile in care nu ne-am schimbat buletinele si am contestat in instanța acest abuz.
Cel mai recent răspuns: Flor stan , utilizator 13:08, 6 Decembrie 2019
Buna seara,
Daca numele inscris in acele acte era gresit si s-a constatat eroarea materiala atunci DA au schimbat actele LEGAL!
mergeti sa va schimbati si restul actelor.
Nu este greșit.
Numele bunicilor, tatalui, mamei dupa casatorie, este numele preluat de noi dupa casatorie. Problema este ca au modificat dupa bunul lor plac. Lund de bun un act de nastere al tatalui, din Bulgaria. Acel certificat era redactat gresit, dar s-a facut rectificare. Tatal sotului a primit un certificat de nastere nou,in Romania, cu numele corect. Toata viata a fost cunoscut dupa acel nume, a murit purtand acel nume.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de nastere miramirabela miramirabela Am constatat recent ca in certificatul meu de nastere s-a gresit o litera din denumirea localitatii in care m-am nascut . ce pot sa fac? aceasta greseala a ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere ingagaby ingagaby am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele ... (vezi toată discuția)