avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tencuiala balcon cazuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tencuiala balcon cazuta

Vecina de de la etajul 2 si-a placata cu polistiren si spune ca datorita tencuielii de la balconul meu ,care este deasupra, i se infiltreaza apa in balconul ei. Balconul meu este inchis cu dar de tip vechi . De la administratie mi-au spus ca trebuie sa reabilitez balconul adica fatada pe cheltuiala mea. . Unde este stipulata aceasta obligatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:59, 18 Aprilie 2016
Este problema delicata
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Dispozitia in vigoare prevede ca proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Aplicarea de suprafete de protectie termica pe exteriorul imobilelor de locuit in comun nu se aprpba de catre autoritatea publica locala sa se faca partial
Nu sunt recomandate aplicarea de materiale de protectie pe suprafete micio pe partea comuna tocmai pentru motivul ca nu se asigura o protectie si a suprafetelor invecinate si in timp vor apare probleme cu igrasie,condens etc
In cazul in care au fost executate termoizolatii individuale ,proprietarii au obligatia sa execute lucrarile de asa natura incat sa nu produca prejudicii si sau daune partii comune sau celorlalti proprietari
Deci...pe mine ma intereseaza daca sunt obligat de legislatie sa imi repar acea tencuiala. Nu ma deranjeaza izolatia vecinei
Noi nu stim care-i situatia de fapt acolo, dar daca zona afectata tine de balconul dvs. atunci legea va obliga sa faceti dvs. reparatia, daca zona afectata tine de fatada comuna, atunci legea obliga asociatia sa plateasca (adica toti proprietarii). Daca nu va intelegeti ca oamenii, atunci instantei ii revine sarcina sa va lamureasca, sens in care se va dispune o expertiza pe care tot dvs. o veti plati si uite-asa va costa mai mult cheltuielile cu procesul decat daca ati fi facut reparatia omeneste, insa asa-i la noi.
shakuri a scris:

.pe mine ma intereseaza daca sunt obligat de legislatie sa imi repar acea tencuiala.
Nu ma deranjeaza izolatia vecinei

Dv vedeti sau interpretati eronat interesul personal cu dispozitia in vigoare
Pe dv nu va intereseaza izolatia vecinei,dar din cauza ca izolatia a fost realizata partial ,fiecare aferent suprafata apartament nu s-a respectat procedura leggala de continuitate protectie ,iar la locul de imbinare ale celor 2 lucrari vecina de la etajul inferior va suferi prejudicii
Legea in vigoare prevede ca proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei
Dv ati realizat strict izolatia apartamentului fara a realiza si zona de asigurare invecinata
Este de inteles ca la zonele de imbinare intre izolatii realizate la diferite perioade de timp,chiar daca vizual au aspect ,tehnic nu se poate garanta o protectie ,existand posibilitatea ca datorita diferentei de materiale de metoda de lucru in timp sa existe la locul de imbinare izolatii deficiente care sa genereze la apartamentul situat cel mai jos prejudicii
In speta dv ,va revine obligatia sa reparati acea tencuiala
In caz contrar conform disp art 18 L nr 230/2007 proprietarul cu apartamentul dsituat la etaj inferior poate sa va actioneze in instanta pentru a recupera prejudicii si daune
Eu la fatada aferenta apartamentului meu nu am adus absolut nicio modificare ,nu este placata cu polistiren . S-a desprins o bucata din tencuiala de constructie a blocului in partea de sus fatadei balconului la distanta de aproximativ 40cm de zona de imbinare dintre tencuiala balconului meu si izolatia balconului vecinei. Legea 230 nu s-a modificat in 2016?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)