avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tencuiala balcon cazuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tencuiala balcon cazuta

Vecina de de la etajul 2 si-a placata cu polistiren si spune ca datorita tencuielii de la balconul meu ,care este deasupra, i se infiltreaza apa in balconul ei. Balconul meu este inchis cu dar de tip vechi . De la administratie mi-au spus ca trebuie sa reabilitez balconul adica fatada pe cheltuiala mea. . Unde este stipulata aceasta obligatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:59, 18 Aprilie 2016
shakuri a scris:

Legea 230 nu s-a modificat in 2016?

Legea 2016 a suferit completari dar nu referitor la obligatii si drepturi proprietari asupra partii comune de imobil
Este de preferat sa solutionati amiabil,pentru a indeparta situatia in care cineva care stapaneste dispozitia in vigoare sa aplice disp
L nr. 230/2007, actualizata 2016, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari-Actualizata prin Legea 34/2015 si Legea 277/2015
Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)