Am primit somația prin care sunt obligată să plătesc creanța stabilită de instanță în cuantum de 5400lei, onorarii avocațiale 1750lei în fața instanței + 240lei în faza de executare silită, 870lei onorariu executor și taxe judiciare, alte cheltuieli de executare în total 8217,78lei.
În încheierea de încuviințare a executării silite instanța precizează PRIN TOATE FORMELE DE EXECUTARE SILITĂ.
În prezent nu realizez venit.
1.) Pot obține scutire de la plata onorariului executor judecătoresc, taxe de timbru și onorariu avocațial în cuantum total de 1100lei în temeiul O.U.G. nr. 51/2008?
Este posibil să închei un c.i.m. pe perioadă determinată începând cu luna mai.
2.) În acest caz pot solicita ca executarea silită să se facă numai pe salariu?
Am plătit prin Ordin de Plată parțial debitul acum un an, cu mențiunea ” pt. subsemnata parțial creanță hot. jud. nr. în dos. nr. al instanței” Creditorul a refuzat plata cu acest titlu, adică a încasat suma dar pentru alceva, ceea ce eu am contestat
3.) Executorul poate să scadă din creanță suma plătită după ce îi depun o copie a ordinului de plată?
Mulțumesc
Tocmai de aceea executarea poate fi realizata prin toate formele, ca nu aveți venit. Sper ca atunci când veți primi somație imobiliara sa aveți venit.
Faceți contestatie la executare dacă ziceți ca ati platit o parte din datorie.
Pt contestatie puteți apela la ajutor public judiciar în ce privește taxa de timbru și dacă vreți avocat.
Nu puteti obtine scutirea de la plata unor sume deja stabilite de instanta judecatoreasca printr un tilu executoriu prin mecanismul ajutorului public judiciar.
Nici pentru cele celelalte sume nu puteti folosi acest procedeu, insa puteti face contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei (onorariu executor, onorariu avocat din faza executarii silite).
Dati mai multe lamuriri in legatura cu suma platita anterior. Pt ce a considerat facuta plata executorul ? Si cum anume ati contestat o ?
În O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar se prevede art. 6.) lit. a), b), c) că se poate obține scutire de la plata taxelor judiciare de timbru și onorariul executorului și avocat și în faza executării silite. Și instanța mi-a admis cererea formulată în acest sens. Răspuns greșit gerberga și gi-jane2.
Vă rog să-mi spuneți care este motivul contestației la executare - pe care mi-o recomandați - în ceea ce privește onorariul executor și onorariul avocațial.
Pentru o creanță în sumă totală de 6565,13lei - stabilită prin titul executoriu - onorariul executor este de 848,40lei. Pentru că este mai mult de 10%? În cazul în care se respinge cont. la exec. va trebui să plătesc suplimentar încă un onorariu avocațial! Și clienții pe bani tot așa îi sfătuiți?
Executorul nu mi-a data încă răspuns. Situația pe care i-am prezentat-o în scris este următoarea. După ce creanța a fost stabilită prin hot. jud. (atacată de mine cu recurs) am efectuat o plată parțială prin ordin de plată în contul creditorului, ordinul de plată l-am atașat recursului. În fața instanței de recurs am formulat cererea de ofertă de plată, refuzată de creditor și respinsă de instanță.
Creditorul a recunoscut că a încasat suma plătită prin ordinul de plată menționat, dar nu cu titlul pe care l-am menționat ”plată parțială creanță din titlul executoriu”, ci pentru o obligație de plată recentă pe care eu am contestat-o în fața creditorului.
Aspecte pe care executorul nu avea de unde să le știe, deoarece creditorul le-a ascuns. După primirea somației am formulat o cerere de rectificare în fața executorului și aștept răspuns!
Asta e și motivul pt care contestați, ca ati platit parțial suma din titlu. Drept pt care nu mai datorați nici atat onorariu cat pretinde executorul.
Ajutor public judiciar primiți pt plata avocatului dvs, a expertului, a taxei de timbru când va adresati dvs instantei, pt contestatie sau alta acțiune, ori dvs ati fost obligata prin hotărâre judecătorească sau alt titlu executoriu la plata. Aceste sume le puteți contesta dacă nu vi se par a fi calculate corect sau sunt prea mari în raport cu actiunea, însă nu vi se aplica vreo scutire în sensul ordonanței 51.
Undeva faceți o confuzie, asa ca pana sa faceți afirmația ca cei ce va răspund greșesc, asigurați-vă ca știți despre ce e vb.
În O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar se stipulează clar, scutire de la plata onorariului executorului judecătoresc, taxe de timbru, ... fără a face distincție între calitatea solicitantului debitor sau creditor, astfel încât instanța de executare mi-a admis cererea sub forma ” SCUTIRII DE LA PLATA ONORARIULUI EXECUTORULUI JUDECĂTORESC. ÎN CONFORMITATE CU ART. 669 C.Pr.Civ ONORARIUL EXECUTORULUI JUDECĂTORESC A FOST ȘI VA RĂMÂNE SUPORTAT DE CREDITOR, PENTRU CĂ ACESTA NU SE VA MAI RECUPERA DE LA DEBITOARE”. Totodată am fost scutită și de la plata taxelor judiciare de timbru datorate în faza executării silite. Conform încherierii de admitere a cererii.
Confuzia de care faceți vorbire nu e la mine!
Dacă un om a ajuns într-o situație specială independent de voința sa, astfel încât îi este pusă în pericol existența și nu poate plăti o creanță, statul intervine cu un ajutor. De aceea este și sintagma AJUTOR PUBLIC JUDICIAR, indiferent de calitatea solicitantului!
Trist este când pretindeți bani și lăsați oamenii în ceață!
Executare silita
oana_cristia
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat/executor
acn
Buna ziua !
Se poate micsora cumva onorariul executorului jud. , pt ca mi se par cumva aiuristice sumele transmise , gen : cheltuieli de transport ; alte ... (vezi toată discuția)