avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua va rog sa imi raspundeti la o intrebare.
Am fost prins la volan cu alcolemie de1 la mie in sange,o singura proba.
Ce mi se poate intampla?
Pot sa scap cu o amenda administrativa?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:13, 17 Aprilie 2016
Cand s-a intamplat? De ce o singura proba?
E greu sa scăpați fără o condamnare penala.
Încercați sa angajați avocat în faza de urmarire penala pentru a face eforturi susținute pe baza de argumente ca sa puteți spera sa scăpați de condamnare.
Acum e și mai greu dacă instantele vor cenzura ceea ce dispune parchetul.

Dacă sunteți trimis în judecata veți fi condamnat dacă probele indica vinovăția în mod legal.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
S-a intamplat in 19 februarie si am refuzat a doua proba.
In aceasta situatie nu se poate efectua calculul retroactiv.
Este exclusa amenda administrativa, se poate insa dispune de instanta o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.
dar procurorul poate sa imi dea nup sau sup

Alte discuții în legătură

Alcool la volan, refuz recoltare probe biologice, consecinte BogdanCt24 BogdanCt24 ce se poate intampla daca am fost surprins conducand un autovehicul cu o alcoolemie de 0.71mg alcool pur in aerul expirat si am refuzat recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan! ddv82 ddv82 Buna ziua! Acum o saptamana am fost depistat in trafic cu alcoolemie de 1 la mie.am fost oprit la aproximativ 25 de minute dupa consumul de bauturi ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AndreiBota AndreiBota Buna ziua in data de 19.02.2016 am fostt prins baut la volan 0,44 in aer si 1 la mie in sange o singura proba. Va rog sa imi raspundeti ce mi se poate ... (vezi toată discuția)