avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art.194,lit.a CPen. - unii da, altii ba.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art.194,lit.a CPen. - unii da, altii ba.

Buna ziua!
Pentru ruperea a 4 dinti din fata, maxilarul superior (acum o coroana cu 2 pivoti pe lateral) doctrina juridica si jurisprudenta ICCJ incadreaza fapta la art. 182,al.2 CPen. vechi si respectiv, acum, la art.194,lit.a. CPen., fapta datand din oct.2006. Procesele s-au desfasurat din 2006 pana acum. Este pe rol si un proces la CEDO, admis pentru incalcarea art.3. Un procuror da NUP pt. ca "fapta nu exista". Jud. de camera preliminara desfiinteaza rezolutia procurorului si dispune inceperea urmaririi penale pt. art. 194,lit.a. Un alt procuror nu e de acord cu judecatorul, incadreaza fapta la art.180 si da NUP pt. ca a intervenit prescriptia.
Am contestat rezolutia la judecatorul de camera (aratand ca este vorba de art.194), iar acesta respinge plangerea ca fiind "nefondata". Acum am 2 sentinte, la aceeasi judecatorie, care se bat cap in cap. Un judecator admite ca este vorba de o infractiune la art.194,lit.a din CPen., iar ultimul ca ar fi vorba doar de lovire. Conform desteptilor care au facut noul cod penal, hot. jud. de camera este definitiva. Deci, totul s-a terminat. Nu conteaza ce spune ICCJ si nici CEDO ( cauza Macovei). Pur si simplu mi se refuza accesul la justitie, pt. ca asa e legal in Romania. Cred ca s-ar putea ataca cu revizuire pt. cele 2 sentinte contradictorii, insa nu-mi fac iluzii. Probabil CEDO va adauga la incalcarea art. 3 si art.6 cu privire la accesul la un proces echitabil si atat. Dvs. ce parere aveti ? Multumesc!
Aveți dreptul de a încerca la CEDO.
Ați putea obține câștig de cauza.
Sunt de parere ca aveti dreptate per ansamblu, revizuirea din pacate este inadmisibila impotriva incheierilor judecatorului de camera preliminara, cazul de revizuire prevazut in art.453 alin.1 lit e c.p.p.presupune existenta a doua sau mai multe hotarari penale definitive prin care a fost solutionat fondul cauzei si care nu se pot concilia, nu intru in mai multe amanunte ca e discutie ampla, trebuie incercat la CEDO, atat v-a ramas.
Nu prea inteleg solutia de NUP intemeiata pe ”fapta nu exista” .
In certificatul medico-legal ce s-a retinut?
Mai intai va multumesc pt. raspuns. Certif. medico-legal a fost intocmit de catre IML. Inaintea ultimei hot. a judec. de camera, politia la comanda procurorului a cerut contraexpertiza la IML
cu intrebarea: daca fapta se incadreaza la prejudiciu estetic grav si permanent. Raspunsul IML a fost ca NU. Judecatorul a fost de aceeasi parere, chiar daca ICCJ si CEDO spun altfel. Doar de aceea este ,la noi, judecatorul independent, adica de capul lui.
Cum de s-a retinut ca fapta nu exista? nu inteleg.
Cate zile de ingrijiri medicale au fost? banuiesc ca sub 20.
Politistul care a facut cercetarea nu a citit dosarele pe care le avea la indemana si a propus NUP pt. ca asa a crezut el, ca fapta nu exista iar procurorul a luat-o de buna, adica nu a avut rol activ in cercetare si nu a controlat activitatea politistului asa cum il obliga legea. Certif. medico-legal avea 16- 18 zile, iar IML a marit durata la 22-24 zile.

Alte discuții în legătură

De ce sa nu avem incredere in justitia de pe la noi ?! suparattul suparattul Buna seara! Procurorul dispune NUP pt. ca a intervenit prescriptia pt. art.180,al.2 CPen vechi. Judecatorul de camera preliminara :\" [i]Desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Redeschiderea procesului penal Statescu Statescu Buna seara! Cercetarea penala ca si judecarea cauzei, s-a facut cu incadrarea juridica art.180,al.2 CPen., propusa de catre politia judiciara, mentinuta de ... (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)