avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces deschis impotriva unei societati, care intre ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces deschis impotriva unei societati, care intre timp a fost radiata.

Salut,

Ma poate ajuta cineva cu o lamurire privind urmatoarea situatie:
-un client a dat in judecata societatea X (SRL, prestari servicii)
-pe parcursul procesului, societatea a fost radiata
-daca acest client va castiga acest proces, fostul administrator al societatii X (acum radiate) va putea fi obligat sa achite personal despagubirile datorate acelui client?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
kostin, utilizator
Cel mai recent răspuns: kostin , utilizator 16:38, 20 Aprilie 2016
Reclamantul trebuia sa se inscrie cu creanta sa in tabelul creditorilor, in termen limita, sub sanctiunea decaderii, procedura deschiderii insolventei fiind publica si accesibila prin Buletinul insolventei. Acum, sunt sanse minuscule, ca sa nu spun zero, sa se indrepte in raspundere impotriva administratorului statutar.
Multumesc pentru raspuns.
Clientul a dat in judecata firma nu pentru vreo creanta ci doar a cerut despagubiri privind calitatea serviciilor prestate de acel SRL.

Sa inteleg ca asta nu schimba cu nimic situatia si ca acum, SRL fiind deja radiat de 1-2ani, clientul nu se mai poate indrepta impotriva fostului administrator?
Clientul nu se mai poate indrepta impotriva firmei sau a fostului administrator (cu exceptia situatiei in care fostul administrator a garantat personal obligatiile respective, ceea ce cred ca nu s-a intamplat).
Multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant srl in insolventa utilizator1c utilizator1c Buna ziua , Am cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta . In septembrie 2014 SRL-ul X , a depus plangere pentru intrare prin efractie si furt calificat ( ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa sindicalistul sindicalistul Firma la care lucrez are un dosar pe rol cu urmatoarea solutie: Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei ... (vezi toată discuția)
Recuperare salar tehnician tehnician Buna seara, Am fost angajatul unei firme pana la data de 01.10.2012, firma a intrat in insolventa la data de 26.09.2012. Mi-am dat demisia cu lichidare la zi. ... (vezi toată discuția)