"Art. 187 din CPP" e o eroare lipsita de semnificatie, fiindca am citat textul legii si indicat corect in titlu si in intrebare
Problema concreta e "introducerea, cu rea-credinţă, a unor cereri principale, accesorii, adiţionale sau incidentale, precum şi pentru exercitarea unei căi de atac, vădit netemeinice" cf. art. 184 (1) a) din CPC - Cod de procedura civila, si intrebarea e daca e interzis sa invoc art. 184 (1) a) din CPC in fata instantei penale
patrascu razvan a scris:
Mai ati intrebat la un moment dat ceva asemanator, raspunsul e unul singur, procesul penal se desfăşoară potrivit dispoziţiilor prevăzute de c.p.p.
Da, am intrebat raportat la drept procesual civil, si n-am primit raspuns din cate-mi amintesc. Acum realizez ca acest articol n-are nici o legatura cu materia penala sau civila, ci priveste la modul generic posibilitatea sanctionarii pentru "introducerea, cu rea-credinţă, a unor cereri principale, accesorii, adiţionale sau incidentale, precum şi pentru exercitarea unei căi de atac, vădit netemeinice"
Intrebarea e care e articolul care interzice invocarea unui articol din CPC intr-un proces penal. Cand am pledat privind faptul ca cererile de recuzare sunt cereri incidentale, articolul de specialitate indica faptul ca acestea sunt aspecte administrative si penale doar fiindca sunt si in competenta instantei penale
In plus, judecatorul are atributii de judecata a partii civile a dosarului si nu scrie nicaieri ca e interzis dreptul comun
Cererea de sesizarea Curtii Constitutionale e normata de Legea 47/1992 de exemplu, nu de CPP, dar e invocabila in materie penala...