avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Cunosc pe cineva care a facut inchisoare 1 an si jumatate in 2003 pentru infractiunea de talharie. In urma cu doua luni si-a scos cazier jud. in care inca apare mentiunea ca a facut inchisoare. Care este termenul in care se radiaza faptul ca a comis o infractiune si ca a facut detentie? Cum se poate reabilita???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:19, 11 August 2009
Reabilitarea , in acest caz , e una judecatoreasca.Termenul curge de la data cand pedeapsa a fost executata , sau considerata ca executata.

Conditii pentru reabilitarea judecatoreasca a condamnatului:
. Nu a suferit o noua condamnare in urmatorul interval:
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani – 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate.

Si-a executat obligatiile privind cheltuilelie de judecata, a dat dovezi temeinice de indreptare.

Instanta competenta sa solutioneze cererea de reabilitare

Competenta sa se pronunte asupra cererii de reabilitarea judecatoreasca este:
- instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea;
- instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliaza condamnatul.
Buna ziua.Instanta competenta sa solutioneze cerere reabilitare este prima instanta care a judecat fondul cauzei.Persoana in cauza in conditiile in care intruneste conditiile legal prevazute ,are dreptul sa solicite instantei competente cerere de reabilitare judecatoreasca.Dupa obtinerea hotararii ,se asteapta operarea in baza de date,sau daca se intarzie reactualizarea se poate face cerere catre serviciul specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua am si eu o intrebare pentru dvs am suferit o condamnare de 7 ani pentru infractiunea de talharie,in anul 1993.am ispasit condamnarea si in anul ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca SuzyCat SuzyCat Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca pentru mai multe fapte infractionale care apar in cazier trebuie facuta reabilitarea la tribunal separat pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca speta SABINA BB SABINA BB o persoana fizica vrea sa se reabiliteze judecatoreste.Indeplineste conditiile pentru prima condamnare dar mai are pe rol un dosar penal pt. care nu are ... (vezi toată discuția)