avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de fidelitate

Buna ziua, am o nelamurire referitor la sporul de fidelitate. Lucrez de 10 ani la aceeasi institutie si conform contractului colectiv de munca pe unitate pot beneficia de sporul de fidelitate, insa la personal mi s-a spus ca nu mi se acorda acest spor pentru ca am stat 2 ani in concediul de crestere a copilului. Este corect acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 21 Aprilie 2016
Postati, daca se poate, prevederea din ccm care se refera la sporul de fidelitate.
Prevederea din CCM este urmatoarea
- sporul de stabilitate/fidelitate se acorda in procent de 10% din salariul de baza pentru salariatii care au desfasurat activitatea neintrerupa in unitate de peste 10 ani, inclusiv salariatilor care au plecat in somaj si au revenit la solicitarea unitatii.
Totul depinde de interpretarea sintagmei "activitate neintrerupa in unitate de peste 10 ani" ... se pare ca s-a preluat prevederea din Anexa 5 a Legii nr.63/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fideltate sanda seimann sanda seimann Referitor la \"spor de fidelitate pentru o vechim,e ce se va stabili la nivel de contract colectiv de munc[ pe unitate, dar nu mai putin de 10 ani\" - daca ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate in cuantum fix? enco enco Se poate acorda sporul de fidelitate in cuantum fix, egal pentru toti angajatii unei societati? Daca da, care este baza legala? Si, eventual cum arata o astfel ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate daniorgo daniorgo Buna ziua, Lucrez la o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, care funcționează pe bază de gestiune și autonomie ... (vezi toată discuția)