avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am eu, tatăl meu vânzându-și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am eu, tatăl meu vânzându-și proprietatea?

Bună ziua, am și eu o mare nelămurire.
Mama și tatăl meu s-au despărțit în anul 2011 după o căsnicie de 17 ani, au divorțat dar mama nu a făcut partaj crezând că această proprietate îmi va rămâne mie, fiind unicul lor copil. Această proprietate a fost a bunicilor mei care i-a vândut-o tatălui meu fiind cu mama împreună dar nu erau căsătoriți la vremea aceea. Tata s-a recăsătorit și a vândut proprietatea soției actuale. Am uitat să vă spun că mama a investit foarte mult în această proprietate lucrând 15 ani în străinătate.
Eu acum la 21 de ani locuiesc cu mama mea și nu am voie să intru în curte la tata.
Ce drepturi am eu ca copil, tatăl meu fiind în viață și ne mai vrând să știe de mine?
Vă mulțumesc frumos și dați-mi sfaturi cum să procedez ca să-l dau în judecată pentru dreptul meu. ( Când a vândut casa soției actuale eu aveam vârsta de 19 ani, daca cumva contează și acest lucru )
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:38, 19 Aprilie 2016
Pai nu aveti nici un drept la casa aceea, pur si simplu. Tatal dvs poate sa dispuna cum doreste de bunurile sale. Dua decesul acestuia puteti mosteni bunurile ce i au apartinut, insa avand in vedere ca acel imobil spuneti ca l-a instrainat deja, nu puteti mosteni nimic din el.
dupa decesul tatalui puteti cel mult cere sotieie actuale sa raporteze imobilul ca donatie....dar va trebui sa dovediti ca vanzarea a fost fictiva si facuta in dauna dvs...... ceea ce la un act autentic este greu. copii au asupra averilor parintilor doar drept de mostenire care se naste la data decesului parintilor, inainte pot face cu propria avere ce vor.
Dvs nu aveti nici un drept, iar mama dvs avea (probabil mai are, nu sunt sigura) dreptul la contravaloarea investitiilor facute in acea locuinta.
Nici daca ar fi facut partajul mama dvs nu ar fi avut dreptul la o parte din imobil, ci doar la contravaloarea imbunatatilor aduse (minus ce s-ar fi scazut pentru ca a locuit acolo si, deci, a beneficiat de imbunatatirile respective), pentru ca imobilul era bun propriu al tatalui dvs.
De altfel de aceea a si putut sa il vanda fara sa faca partajul, pentru ca nu intra in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Lamuriri: Audry Audry Deci: tatal meu a mostenit de la parintii lui casa si terenul. Mama mea nu dobandeste nimic nici dupa 31 de ani de casnicie? Au investit impreuna in ... (vezi toată discuția)