avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noua lege a indemnizației!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noua lege a indemnizației!

Buna ziua! In noua lege a indemnizație se specifica : " se iau in considerare ultimele 12 luni din ultimi 2 ani" ce înseamnă asta? Se aduna din ultimi 2 ani sa ai 12 luni? Intra toata lumea sau doar cele care nasc in luna iulie? O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 19 Aprilie 2016
Legea nu are efect retroactiv decat pentru persoanele aflate deja in CCC.

In schimb, pentru persoanele care nasc incepand cu 01.07.2016 , cuantumul indemnizatiei va fi stabilit în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani, dar nu mai mic de 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează indemnizația? Sasha1992 Sasha1992 Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea noua byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri: 1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare ... (vezi toată discuția)
Valoare minima indemnizatie crestere copil elenutza_12 elenutza_12 Buna ziua, AM nascut in sept 2014 al doilea copil si indemnizatia calculata este de 748 lei. Stiu ca de la 1.07 indemnizatia minima conform noii legi va fi de ... (vezi toată discuția)