Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ceva? Mulțumesc!
Pana la 01.07.2016, cuantumul indemnizatiei este de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului (inclusiv luna nasterii copilului).
Limita minimă şi maximă ale indemnizaţiei este stabilita prin raportare la indicatorul social de referinţă, care are o valoae de 500 lei in prezent. Astfel:
- pentru CCC cu durata de 1 an, indemnizaţia are o valoare cuprinsa intre 600 lei si 3400 lei
- pentru CCC cu durata de2 ani, indemnizaţia are o valoare cuprinsa intre 600 lei si 1200 lei
Dupa 01.07.2016, daca vor ntra in vigoare prevederile Legii 66/2016, cuantumul indemnizatiei este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.(cuantumul minim va fi de 1063 lei.)
Indemnizatie cc
MonicaBb
Care este noua modalitate de calcul a cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului, pentru un an, respectiv pentru doi ani?
Mentionez faptul ca 85% din ... (vezi toată discuția)