avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculează indemnizația?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculează indemnizația?

Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ceva? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 3 Mai 2016
Nu are nimic.

Pana la 01.07.2016, cuantumul indemnizatiei este de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului (inclusiv luna nasterii copilului).
Limita minimă şi maximă ale indemnizaţiei este stabilita prin raportare la indicatorul social de referinţă, care are o valoae de 500 lei in prezent. Astfel:
- pentru CCC cu durata de 1 an, indemnizaţia are o valoare cuprinsa intre 600 lei si 3400 lei

- pentru CCC cu durata de2 ani, indemnizaţia are o valoare cuprinsa intre 600 lei si 1200 lei

Dupa 01.07.2016, daca vor ntra in vigoare prevederile Legii 66/2016, cuantumul indemnizatiei este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.(cuantumul minim va fi de 1063 lei.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca eu in ultimele 12 luni am avut 2 joburi cu norma partiala de munca, 6 ore la o firma respectiv 2 ore la o firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea noua byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri: 1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc MonicaBb MonicaBb Care este noua modalitate de calcul a cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului, pentru un an, respectiv pentru doi ani? Mentionez faptul ca 85% din ... (vezi toată discuția)